zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort

25 april 2016 - Het gebeurt regelmatig: uw sollicitatiegesprek ging goed, u gaat naar huis met een goed gevoel en u geeft uzelf een grote kans op de baan. En dan hoort u niets meer. Misschien heeft u de situatie verkeerd ingeschat, maar is het waarschijnlijker dat een van de vier volgende oorzaken ten grondslag ligt aan het gebrek aan respons, zo schrijft Express.be.

1. Geen follow-up


Volgens een enquête van CareerBuilder weigert bijna één op vier managers elke sollicitant die na het interview geen bedankberichtje stuurt. Stuur dus voor de zekerheid zijn altijd een dergelijk berichtje om de relatie tussen uzelf en het bedrijf (en de interviewer/manager) te versterken.

2. Weinig of slechte online aanwezigheid
Twee van elke drie werkgevers bekijken de online profielen van hun kandidaten. Zorg er dus voor dat u uw eigen kansen niet schaadt met smakeloze commentaren of ongepaste foto’s. Poets u online imago op voor u naar het interview vertrekt en wees voorzichtig met privécommunicatie op sociale netwerken.

3. Onbetrouwbare referenties

Referenties die verdacht overkomen of niet reageren schaden uw kansen. Laat uw referenties altijd weten dat ze mogelijk binnenkort gecontacteerd zullen worden en vertel ze over uw sollicitatie. Geef ze indien mogelijk ook tips over hoe te reageren op mogelijke vragen van het bedrijf.

4. Geen culturele klik
Bedrijfscultuur is uiterst belangrijk voor het wervingsproces. Hoe goed een interview ook verloopt, als de recruiter vindt dat u niet bij het bedrijf past, wordt u hoogstwaarschijnlijk niet aangenomen. Vermijd dit probleem door u te focussen op bedrijven die cultureel gezien goed bij uw eigen achtergrond passen.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Trending: gedragseconomie gaat werving veranderen
 Bescheidenheid kenmerkt vrouwelijk talent in sollicitatieproces
 Sollicitatiegesprek: vijf tips om een sterke indruk te maken
 Zo weet u dat uw sollicitatiegesprek niet goed ging
 
 
reacties
 
A.J.Haveman  |   | 
25-04-2016
 | 
09:55 uur
Effectief communiceren begint bij de voordeur.

Wanneer je als sollicitant de moeite en tijd neemt om een gesprek aan te gaan, mag je toch op zijn minst verwachten dat de manager waarmee je het gesprek hebt gehad, je laat weten waarom je bent afgewezen?!

En hoor je zomaar niets meer?
Altijd even bellen en vragen waarom men niet verder met je gaat en wat de onderliggende reden is, zodat je jezelf kunt verbeteren.

Geen bericht krijgen na een sollicitatie is onprofessioneel van de uitnodigende organisatie en zegt wat over de manager waar je het gesprek mee hebt gehad of over de bedrijfscultuur. Wil je wel werken bij een organisatie die zijn processen niet netjes afmaakt?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10