zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe wordt u een succesvolle zakenvrouw? Zes tips.

20 april 2016 - Er zijn nog altijd meer zakenmannen dan zakenvrouwen, maar het aantal vrouwen aan de top groeit met het jaar en wordt steeds meer geaccepteerd. Debbie van Maanen is directeur van KantoorProfi en ziet alleen maar voordelen als vrouw in de zakenwereld. "In 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf. Met slechts een paar medewerkers zijn wij in korte tijd enorm gegroeid. Ik durf wel te zeggen dat ik een succesvolle zakenvrouw ben."

Maar wat heeft zij gedaan om zo succesvol te worden en wat zijn de voordelen voor vrouwen aan de top? Van Maanen geeft de volgende tips:


 
1. Blijf uzelf
Maak u niet druk om wat anderen van u vinden. Zolang u vertrouwen heeft in uw eigen kunnen straalt u dat ook uit. Doe waar u zich goed bij voelt, zo creëert u een eigen stijl van leiderschap. Ook richting klanten zult u op deze manier veel zekerder overkomen. Een goede eerste indruk kunt u immers maar één keer achterlaten.
 
2. Communiceer
Over het algemeen zijn vrouwen binnen het bedrijfsleven goed in communicatie. Onder communicatie valt het geven van complimenten, het uiten van waardering en het communiceren van uw mening, maar ook het luisteren naar klanten, opdrachtgevers en medewerkers. Vrouwen kunnen goed luisteren en vertrouwen winnen. Maak hier gebruik van!
 
3. Leer van tegenslagen
Ook al krijgt u nog zo vaak ‘nee’ te horen, blijf volhouden. Geef nooit op omdat iemand anders het beter denkt te weten. Als u vertrouwen heeft in uzelf, dan komt u er wel.
 
4. Leef u in
Een goed inlevingsvermogen is een van de eigenschappen waar vrouwen over beschikken. Doordat vrouwen goed kunnen luisteren, een goede gesprekspartner zijn en zich kunnen inleven in de ander kunnen zij iemand pas echt goed van dienst zijn. En dat is waar het uiteindelijk om gaat in de zakenwereld; iets voor elkaar kunnen betekenen.
 
5. Delegeer
Ook al wilt u nog zo graag het liefst alles zelf uitvoeren om er zeker van te zijn dat het gaat hoe u wilt, als zakenvrouw moet u anderen verantwoordelijkheden kunnen geven. Hiermee straalt u positiviteit uit richting uw medewerkers waardoor zij zelfvertrouwen krijgen en hun taken beter zullen uitvoeren. Gaat het toch niet zoals u had gehoopt? Communiceer dit dan duidelijk en zorg ervoor dat het de volgende keer wel goed gaat.
 
6. Verzorg uzelf
Een goede eerste indruk creëert u niet alleen door verstand te hebben van uw vak. Nette kleding, mooie schoenen, verzorgd haar; het zijn allemaal onderdelen die meespelen bij een eerste indruk. Uiteraard verschilt dit per branche. Speel hier dan ook op de juiste manier op in. Zorg er wel voor dat wat u aan heeft goed voelt. Voelt u zich niet prettig in uw outfit? Dan straalt u dat hoogstwaarschijnlijk ook uit!

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes kenmerken van succesvolle zakenvrouwen
 Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2015 gekozen
 Zeven tips van zeer succesvolle zakenvrouwen
 Hakken en make-up maken de zakenvrouw
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10