zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Man aan de top mist ondersteunende partner

18 april 2016 - Verrassende antwoorden kwamen naar voren uit het diversiteitsonderzoek, dat de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) hield onder haar leden. Altijd gedacht dat mannen zich door niets tegen lieten houden om die topfunctie te bereiken? Dan heeft u het mis! Wat ze voornamelijk missen is mét stip een ondersteunde partner, gevolgd door een gedegen opleiding.

Het onderzoek werd gehouden onder ruim 200 mannelijke en vrouwelijke leden van de NCD.



Kinderwens een drempel?
Wellicht wordt nog steeds gedacht dat vrouwen zich vooral laten tegenhouden door een kinderwens of kinderen, maar niets is minder waar. Wat dan wel? Helaas zit hen nog steeds een groot stuk onzekerheid in de weg, terwijl bewezen is dat vrouwen even goed of soms zelfs beter presteren aan de top. Een groot deel van de respondenten vond ook dat er meer gekeken moet worden naar competenties in plaats van gender.

Work-life balance
Nog meer verrassende uitkomsten; zestien procent van de mannen heeft een goede work/life balance nodig om die topfunctie te bereiken, tegenover zeven procent van de vrouwen. Mannen willen blijkbaar meer vrije tijd om voor hun kroost te zorgen of een hobby uit te oefenen?! Of zijn vrouwen gewoon gewend om te multitasken en hebben ze dit minder nodig?
Op de vraag hoe de commissaris of toezichthouder een goede M/V mix stimuleert in hun onderneming, antwoorden beiden seksen met gemiddeld 30 procent , dat zij in hun bedrijf zorgen voor een werving & selectie beleid gericht op een goede M/V mix. Een mooi begin, maar wij streven naar een hogere uitkomst.

M/V Factor event – The Next step
Met de M/V Factor, neemt de NCD de lead in de discussie over de positieve kant van een goede m/v mix in organisaties. In dat kader was gisteren voor de tweede keer het M/V event in het Amstel hotel te Amsterdam. Begeleid door dagvoorzitter Jacqueline Zuidweg (directeur Zuidweg & Partners en Zakenvrouw van het jaar 2012), gaven inspirerende sprekers zoals Anita Bos (General Manager Amstel Hotel), Lizzy Doorewaard (Professioneel Commissaris/ Toezichthouder o.a. Staatsbosbeheer, MVO Nederland en ’s Heeren Loo), Monic Zents (RA en directeur Diversity & Inclusiveness bij EY) en Gerard Ketelaar (Managing Partner Quaestus) hun visie op de The Next Step van een goed diversiteitsbeleid binnen organisaties. Gevolgd door het ‘Samen Doen Programma’ waarbij alle aanwezigen  diverse stellingen kregen voorgelegd, onder andere over wat vrouwen nodig hebben om de top te bereiken en of het gestelde quotum van 30 procent onzin is.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwelijke manager in opmars in Nederland
 Leiderschap: vrouwen meer Future Proof dan mannen?
 Nederlandse vrouw ambitieuzer dan mannelijke collega's
 Streefgetal vrouwen in raad van bestuur niet gehaald
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10