zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven strijden om de gunst van jong toptalent

17 maart 2016 - Iedereen is het erover eens: de strijd om talent wordt alsmaar heviger in een wereld die sterk digitaliseert en robotiseert. Dat constateert ook het World Economic Forum in haar rapport ‘Future of Jobs’. "Organisaties moeten verjongen en een ander type medewerker aan zich binden," zegt Hetty van Ee, Algemeen Directeur van ORMIT.

De grootste uitdaging voor werkgevers is om jonge talenten aan zich te binden die zich thuis voelen en wendbaar zijn in dit snelle, digitale tijdperk.


  
Mismatch op arbeidsmarkt
Toptalenten hebben de werkgevers voor het uitzoeken. Dat komt door de mismatch op de huidige arbeidsmarkt. "En dat is wereldwijd een groot probleem aan het worden," aldus Van Ee. "Er is een groot tekort aan hoogopgeleide talenten én aan echte vaklui. Dat tekort wordt alsmaar groter. Daar tegenover staat juist een overschot aan middelbaar opgeleide mensen met algemene profielen. Deze mismatch is binnen organisaties sterk voelbaar. Door reorganisaties nemen organisaties enerzijds afscheid van bestaande mensen en zoeken zij anderzijds naar jong toptalent dat wendbaar is en het verschil kan maken in dit digitale tijdperk."

Trots, vertrouwen en plezier
ORMIT ziet dat steeds meer organisaties worstelen met het vinden en vooral het binden van de juiste mensen. "Er wordt vaak nog met oude ideeën en waarden aangestuurd," aldus Van Ee. "Het gaat niet om dat mooie salaris of die grote auto. Toptalent wil werken voor organisaties waar het draait om trots, vertrouwen en plezier. Dat is de nieuwe status en daar kunnen werkgevers zich mee onderscheiden. Je ziet dat steeds meer bedrijven er werk van maken om een goede werkgever te zijn. Ze komen ook graag voor in lijstjes van beste werkgevers. Met spanning wordt uitgekeken naar de bekendmaking van Great Place To Work op woensdagavond 22 maart."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie tips om (digitaal) toptalent te behouden
 Vijf tips om geen toptalent mis te lopen
 Best Young Professionals 2015 bekend
 Vijf tips om te controleren of uw selectiecriteria aansluiten bij de nieuwe generatie
 
 
reacties
 
Henk van Ouwerkerk  |   | 
17-03-2016
 | 
17:04 uur
Een toptalent is in mijn optiek niet leeftijdgebonden. Ik ken veel toptalenten van middelbare leeftijd en soms nóg ouder die veel meer geoutilleerd zijn in het digitale tijdperk en ook nog flexibeler en loyaler dan menigeen jongere. Wat niet wil zeggen natuurlijk dat jong toptalent minder zou zijn. Daarom zeg ik ook dat toptalent in mijn ogen niet leeftijd gebonden is.

Ik begrijp dan ook niet waarom men in dit artikel loopt te schermen met ''jong''. We zien toch allemaal rondom ons heen dat werkgevers (gelukkig) andere inzichten gaan krijgen mbt het werven van personeel. Leeftijd speelt steeds een minder belangrijke rol. Iedereen verdient een plekje in het werkveld. En ik denk dan ook dat steeds meer bedrijven er werk van maken om een goede werkgever te zijn en zullen voorkomen in lijstjes van beste werkgevers.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10