zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ING online meest besproken vermogensbeheerder

9 maart 2016 - ING is online de meest besproken vermogensbeheerder van het afgelopen jaar en blijft daarmee Rabobank, ABN AMRO en Alex voor. Het sentiment voor de beheerders was over het algemeen positief, alleen vermogensbank Alex moest het ontgelden, zo blijkt uit onderzoek van Buzzcapture.

In 5.920 (49 procent) van de berichten over vermogensbeheerder werd één van de 72 onderzochte vermogensbeheerders genoemd. Hiervan is ING online de meest besproken vermogensbeheerder van het afgelopen jaar voor Rabobank, ABN AMRO en Alex. Maar veel besproken zijn op internet is voor organisaties niet altijd positief. Toch is de top tien van vermogensbeheerders die het meest in het nieuws zijn geweest.


 
Positief besproken
ING is positief besproken door de aangekondigde sponsoring van de golfsport in Nederland. De dag dat de samenwerking werd aangekondigd is tevens de dag waarop het onderwerp private banking online in Nederland het afgelopen jaar het meest besproken is. Ook de aankondiging van ‘forward planning’ leverde de nodige buzz op. Rabobank kwam goed uit een onderzoek van Kassa waaruit bleek dat de kosten voor vermogensbeheer relatief laag zijn ten opzichte van de concurrentie. Op een forum werd de rentestand van de spaarrekening als negatief beschouwd. ABN AMRO werd positief besproken doordat ze kaartjes beschikbaar stellen voor een tennistoernooi in Dubai en doordat je vanaf 500k in kan stromen. Negatief was de rentestand op de spaarrekening en louche praktijken in Dubai die in Nederland in het nieuws kwamen.
 
Ontgelden
Van alle vermogensbanken moet vooral Alex het ontgelden. De directeur stapte op, de kosten zijn relatief hoog bleek uit onderzoek van Kassa, het bedrijf zou jarenlang onjuiste informatie hebben verspreid en ernstige gebreken vertonen. Van Lanschot noteerde daarentegen juist meer klanten, maar iets minder winst en Triodos behaalde meer klanten, winst en ook nog eens een gouden stier. Dat geldt ook voor CareIS dat zich tevens mocht kronen tot de vijf beste vermogensbeheerders voor het derde jaar op rij. Theodoor Gilissen was lang kanshebber, maar won de gouden stier utieindelijk niet. OHV kreeg positief sentiment vanwege kennisdeling via tips en een seminar.

Vermogensbeheer veel in nieuws en fora
Het onderwerp vermogensbeheer wordt het meest besproken op social media (55 procent). Toch is dit aandeel liefst 30 procent lager wanneer dit vergeleken wordt met alles wat er over bankieren wordt gezegd. Meer dan een op de drie berichten wordt geplaatst op nieuwssites en dit is fors hoger dan het aantal berichten over de bankensector in het algemeen. Er zijn relatief veel nicheblogs waar gesproken wordt over het onderwerp, zoals bijvoorbeeld belegger.nl, beurs.nl, iex.nl, wallstreetweb.nl en de aandeelhouder.nl. Ook op fora wordt relatief vaker gesproken over vermogensbeheer (newgen procent) in vergelijking met de gehele bancaire sector (vier procent). Dit verschil lijkt erop te duiden dat de gewone social mediagebruiker minder vaak iets over vermogensbeheer plaatst en dat mensen die actief over vermogensbeheer praten dit vaker doen op online nieuwssites, fora en blogs. Dit betekent dat het onderwerp niet gedeeld wordt met vrienden, maar vooral met experts (online nieuwssites) en andere mensen die op blogs en fora naar informatie zoeken over dit onderwerp.    

Wanneer buzz over vermogensbeheer?
In de periode van 1 maart 2015 tot en met 29 februari 2016 zijn er slechts acht dagen geweest dat er meer dan 100 berichten op online- en social media is geschreven over vermogensbeheer of private banking. Deze berichten hebben het afgelopen jaar voor de meeste online buzz gezorgd:
14-12-15 ING Private Banking kondigt met originele gongslag hoofdsponsorschap Nederlandse golf aan
22-01 -16 ASR neemt BNG vermogensbeheer over
08-04-15 IMF: omvang vermogensbeheer bedreigt financiële systeem
28-03-15 Kosten vermogensbeheerders lopen sterk uiteen
02-11-15 Vermogensbeheerders hebben recordbedrag onder hoede
28-04-15 Groeitrend Europees vermogensbeheer
02-02-16 Beurzen duiken diep in het rood mede door verlies UBS afdeling vermogensbeheer
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top-10 meest besproken bedrijven en topmannen op internet
 Drie belangrijkste online trends in 2016
 Transparantie key voor goede dienstverlening
 Legacy-systemen belemmeren klantenbindingin het ‘Personalisatie Tijdperk'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10