zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waar krijgt de Nederlandse CFO hoofdpijn van?

9 maart 2016 - Meer dan een kwart (27 procent) van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren maakt zich zorgen over de ICT en databeveiliging van het bedrijf nu steeds meer bedrijfskritische informatie digitaal wordt bewaard in de cloud.

Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half onder 200 Nederlandse CFO’s en financieel directeuren. Tweede hoogste op het lijstje staan de zorgen over een mogelijk tekort aan de juiste vaardigheden bij hun werknemers (23 procent). Er is een aanhoudend tekort aan toptalent op specialistische gebieden en deze schaarste zal zich blijven doorzetten nu steeds meer kandidaten op zoek gaan naar een nieuwe baan.


Een derde uitdaging waar de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren (zeventien procent) zich zorgen over maken is het feit dat de uitgaven van het bedrijf oplopen. De Nederlandse economie (vijftien procent) en veranderingen in regelgeving en compliance (twaalf procent) volgen op het zorgenlijstje.
 
Bedrijfskritische informatie
"Steeds meer bedrijfskritische informatie wordt digitaal bewaard in de cloud waardoor ICT en databeveiliging van groot belang zijn voor de financiële afdeling. Nu er steeds vaker berichten over datalekken en de (on)veiligheid van de cloud verschijnen, merken wij dat steeds meer CFO’s en financieel directeuren zich daar zorgen over maken," aldus Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland.

Invloed op bedrijfsprocessen
Deze zaken kunnen invloed hebben op diverse processen binnen het bedrijf. Volgens de financieel directeuren en CFO’s kunnen de issues significante invloed hebben op besluitvormingsprocessen (88 procent), prestaties van het bedrijf (88 procent) en de productiviteit (85 procent).
Volgens Renken moeten bedrijven vooral het juiste talent in huis hebben om issues het hoofd te bieden: "Het is van belang een team samen te stellen dat in staat is een strategie te bedenken die het bedrijf naar een financieel betere toekomst kan leiden. Tegelijkertijd moet goed worden omgegaan met de zorgen die leven op de financiële afdeling wat betreft ICT en databeveiliging, beheer van de uitgaven en globale economische tendensen. Bedrijven moeten enerzijds investeren in talentmanagementprogramma’s voor het bestaande personeel en anderzijds op zoek te gaan naar professionals met een bepaalde expertise als die niet aanwezig is binnen de organisatie."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Vertrek topperformers baart Nederlandse CFO’s zorgen
 Financiële risico’s van softwarelicenties grootste blinde vlek voor CFO
 CFO’s zoeken geschikt personeel voor vrijgekomen functies
 CFO's zetten in op digitalisering financiële afdeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10