zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-manager ziet slechte wifi als beperkende factor

8 maart 2016 - 51 procent van de ICT-managers werkzaam in de onderwijssector is van mening dat gebrekkige wifi een negatieve invloed heeft op de leerprestaties van scholieren. Dit blijkt uit onderzoek van Aerohive Networks onder 560 ICT-beslissers van scholen wereldwijd.

Uit het onderzoek blijkt dat er op brede schaal sprake is van ontevredenheid over de mate van ondersteuning die wifi aan scholieren en docenten biedt. 92 procent van alle ICT-beslissers heeft oog voor het belang van hoogwaardige draadloze connectiviteit voor de leerervaring. Desondanks meent slechts 41 procent dat hun draadloze netwerk voldoende overzicht en grip biedt om scholieren effectief te ondersteunen in het leerproces. Aerohive heeft de onderzoeksresultaten gebundeld in het ‘Unknown Network’-rapport.
 
Scholen omarmen BYOD
Mobiele apparaten en technologieën hebben de afgelopen jaren hun intrede gedaan in de onderwijswereld. Scholen hebben fors geïnvesteerd in laptops en tablets om de leerervaring te verrijken. 75 procent van alle onderwijsinstellingen heeft BYOD omarmd en moedigt het gebruik van persoonlijke devices actief aan. Ondanks de stijgende populariteit van BYOD, is slechts 42 procent van alle ICT-managers van mening dat zij voldoende grip hebben op het beheer van draadloze netwerken. Gevolg is dat ze niet in staat zijn optimaal te voorzien in de draadloze behoeften van hun school. Dit heeft geresulteerd in wat Aerohive het ‘network of the unknown’ noemt, een fenomeen dat scholen ervan weerhoudt om te voldoen aan hun zorgplicht en scholieren een optimale onderwijservaring te bieden.
 
Ontevreden over wifi
Bijna alle (95 procent) ICT-managers geven aan dat docenten en studenten ontevreden zijn met de wifi-netwerken van hun school. Het onderliggende probleem is een gebrekkig overzicht van de verschillende mobiele apparaten die worden gebruikt en de manier waarop ze worden ingezet. Dit zit een effectief beheer in de weg. ICT-managers zeggen dat ze zonder een intelligent netwerk niet in staat zijn om tegemoet te komen aan de vraag naar draadloze connectiviteit en bij te dragen aan de realisatie van de onderwijsdoelstellingen.
 
Toekomst
Toekomstbestendige technologie is van cruciaal belang voor scholen om hun onderwijsdoelstellingen te behalen. 78 procent van alle onderwijsinstellingen is van mening dat ze het komende jaar hun draadloze netwerk moeten evalueren en herzien om te kunnen concurreren met de beste scholen in hun regio. Voor sommige scholen is die behoefte nog urgenter: 48 procent is van mening dat deze evaluatie direct, dan wel binnen de komende zes maanden dient plaats te vinden.
 "Het internet is een uiterst waardevol hulpmiddel voor docenten en scholieren. Zonder effectieve wifi blijven de resultaten echter onder de maat," zegt Paul Hennin, senior director International Marketing bij Aerohive Networks. "Als onderwijsmateriaal niet kan worden geladen en programma’s haperen of crashen, gaat dit ten koste van de leertijd van kinderen. Scholen kunnen zich niet permitteren om achter te blijven op het gebied van digitaal onderwijs. Dit onderzoek toont aan dat verbeterde connectiviteit de leerprestaties van scholieren ten goede komt en een meer gepersonaliseerde onderwijsbenadering mogelijk maakt. Ononderbroken toegang tot educatieve tools en apps geeft docenten de volledige regie in handen over de online activiteiten van scholieren. Dit stelt hen in staat om hun focus op hun onderwijstaken te blijven richten. Draadloze en internetverbindingen staan hierbij centraal. Deze moeten van een hoge kwaliteit zijn om docenten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om scholieren optimaal de gelegenheid te geven om te leren."
 
Meer informatie over het onderzoek is terug te vinden via de volgende link: The Unknown Network Report Webinar

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
 Biogebaseerde industrieën: Europese groei zit in onze natuur
 Reinventing customer service
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken
 Nederlander kan niet zonder wifi op vakantieadres
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 Tien tips om veilig te werken via Wifi
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Altice 7.99  5.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Oci 19.64  -1.5 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street eindigt verdeeld
Wall Street verdeeld
meer beurs
top10
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures