zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties maken effectiever gebruik van externe kennis bij inhuur zp’er

25 februari 2016 - Inkoopprofessionals zetten steeds vaker kennis in van sourcingpartijen voor het benchmarken van tarieven van externe IT-professionals. Waar voorgaande jaren slechts 23 procent gebruikmaakte van de kennis van sourcingpartijen, is dit afgelopen jaar bijna verdubbeld naar 44 procent.

Organisaties zien in dat de ervaring van deze partijen waardevol is voor het inschatten van de juiste tarieven. Bovendien blijken de kosten die dit met zich meebrengt in de praktijk lager dan aanvankelijk gedacht. Dit blijkt uit onderzoek van METRI en FastFlex onder 25 organisaties uit de top 100 meest inhurende bedrijven in Nederland.


 
Contractonderhandelingen
Naast het bepalen van tariefhoogtes benaderen inkoopprofessionals ook steeds vaker sourcingpartijen voor contractonderhandelingen. Zo belegde afgelopen jaar 26 procent van de inkoopprofessionals de contractonderhandeling bij een broker of een andere partij. Eerder lag dit percentage nog op 10 procent. Organisaties worden steeds bewuster wat betreft externe inhuur van IT-professionals. Naast het raadplegen van derden is ook een groei in volwassenheid zichtbaar bij organisaties, die de activiteiten rondom externen zelf regelen. Het percentage dat het uurtarief baseerde op basis van eigen administratie en ervaring steeg van 40 naar 68 procent.
 
Kwaliteit en kennis
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Het is goed te zien dat extra dienstverlening van bemiddelingsbureaus, zoals het geven van advies, steeds minder onterecht bestempeld wordt als te duur. Organisaties zijn zich ervan bewust dat het zelf in-house afhandelen van taken, omtrent de inhuur van IT-externen tijd, energie, kennis en kostbare middelen met zich meebrengt. Vergeleken met vijf jaar geleden zien organisaties, die niet over de juiste resources beschikken, nu wel de toegevoegde waarde in het inschakelen van een derde partij om de kwaliteit en kennis te borgen. Dat is een ontwikkeling die de inhuurmarkt alleen maar ten goede komt."
 
Whitepaper
FastFlex schreef een whitepaper over het benchmarkonderzoek en de tarieven van externe IT-professionals. Het whitepaper ‘Externe inhuur binnen het IT-domein’ is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sourcingprofessional bewuster van tarief externe IT’er
 Flexibele inhuur van personeel blijft onverminderd populair in 2015
 Inefficiënte inhuur flexibel personeel kost miljarden
 Organisaties missen grip op inhuur professionals
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10