zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Interimmarkt financials trekt weer aan

24 februari 2016 - Interimprofessionals gaan weer goede tijden tegemoet. Zeker voor financiële posities is de vraag momenteel groter dan het aanbod. En niet alleen voor zware seniorposities, maar juist voor mediors zijn er weer volop interimbanen voorradig.

Dit komt doordat finance teams flink groeien, terwijl er bovendien door de toegenomen arbeidsmobiliteit ook meer gaten vallen. Dat blijkt uit het Global Salary Report van Robert Walters. Tot vorig jaar waren het magere tijden voor interimmers door de zwakke arbeidsmarkt. Nu de werkgelegenheid weer aan het groeien is, stijgt daardoor direct de vraag naar interim-professionals.


 
Tweede stap
Het aantal vacatures aan de top stijgt niet zozeer, er staat tenslotte nog steeds maar één manager aan het hoofd. Maar er is juist behoefte aan mensen die toe zijn aan de tweede stap in hun carrière, met name tussen de twee en acht jaar ervaring.
"Werknemers durven weer over te stappen naar een betere baan en teams groeien. Goede kandidaten voor een positie zijn momenteel niet direct beschikbaar. Daarom hebben veel werkgevers tijdelijk vervanging of aanvulling nodig," zegt Managing Director Benelux Rob Vermaak van Robert Walters.
 De afgelopen jaren werden interim-professionals vooral op projectbasis ingezet. Nu ook weer als tijdelijke oplossing totdat iemand voor vast gevonden is.
 
Startende zzp’er
Veel professionals staan er niet bij stil, maar zelfs voor een financial met pas twee jaar werkervaring kan het op dit moment al interessant zijn om als zzp’er te beginnen, stelt Vermaak. "Tekorten binnen finance teams worden nu nu veelal opgevangen met een flexibele schil van gedetacheerd personeel, maar door u als zelfstandige op de markt aan te bieden kunnen je een veel beter inkomen genereren. Bovendien heeft u meer invloed op het type opdracht waarop u gaat werken."
 
Uurtarieven
Door de toenemende vraag naar financiële specialisten met juiste opleiding  is de verwachting dat de uurtarieven stijgen. Die stijging is nu al te zien. Ook de financiële dienstverlening als branche is bezig met een comeback. Voor compliance en risk-medewerkers is weer volop werk. En niet alleen op interim-basis zijn er opdrachten, ook vaste banen zijn er weer volop.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Interimmers: essentiële drijfveer van herstellende economie
 Top-manager vaker interim
 Vijf mispercepties over interim-werk
 Meer kansen voor interim-managers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10