zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tips om een goede back-up te maken van uw smartphonegegevens

5 februari 2016 - Tegenwoordig barst uw smartphone van belangrijke contactgegevens en mooie foto’s en video’s. Stelt u zich eens voor dit allemaal kwijt te raken. Lees de tips van Simyo hoe u dit kan voorkomen door een back-up te maken van uw smartphone.

Wat is een back-up?
Een back-up is een reservekopie van bestanden die op uw smartphone staan. De reservekopie bevindt zich niet alleen op uw smartphone, maar ook in de ‘cloud’. Is uw smartphone gestolen, kwijt of kapot, dan kunt u de back-up gebruiken om al uw bestanden terug te zetten op de nieuwe of gerepareerde smartphone.

Wat is een cloud?
Een cloud bevindt zich op internet. Het is een persoonlijke opslagruimte met foto’s, tekstbestanden en telefoonnummers waar alleen u tot bent bevoegd. U kunt op twee verschillende manieren een back-up maken in een cloud, namelijk via apps of handmatig bestanden uploaden naar een cloud.

Automatische back-up
Er zijn apps die automatisch een back-up maken. Denk aan Apple iCloud en de standaard back-up-apps voor Android en Windows Phone die de reservekopie up to date houden. Bij een cd of USB-stick is dit niet mogelijk. Zodra uw smartphone verbonden is met een wifi-netwerk vernieuwt de back-up automatisch. Het kost u geen MB’s.

Handmatige back-up
In tegenstelling tot bij een automatisch back-up, kunt u bij een handmatige back-up overal waar internet is uw reservekopie openen. Die kunt u alleen gebruiken om bestanden over te zetten naar een gerepareerde of andere smartphone. Denk aan Dropbox, Apple iCloud, Google Drive en Microsoft OneDrive
Tip: is de opslagruimte van uw smartphone vol? Uploadt uw bestanden dan naar de cloud en verwijder ze vervolgens van uw smartphone. Zo bespaart u ruimte!

Beveiliging van de cloud
Geüploade bestanden naar de cloud worden versleuteld. Dit betekent dat het is beveiligd met een wachtwoord. Laat het wachtwoord uit kleine letters, hoofdletters, getallen en leestekens bestaan. Zo beveiligt u de cloud het beste.

Een back-up maken met iOS, Android en Windows Phone
Met maar een paar klikken kunt u automatisch een back-up maken van uw iPhone, Android-smartphone of Windows Phone. De reservekopie zal standaard bestaan uit uw  telefoonnummers, persoonlijke instellingen en smartphone-apps. Tevens kunt u zelf bepalen of u ook een automatische back-up wenst van andere bestanden, zoals foto’s en video’s. Voor het maken van een automatische back-up en de toegang hiertoe heeft u een Apple-, Google- of Microsoft-account nodig. Dit account kunt u gratis aanmaken.
Een back-up van uw iPhone
Voor het maken van een reservekopie van uw Iphone gebruikt u de iCloud. Heeft u een nieuwe iPhone? Dan kunt u gebruik maken van de reservekopie van uw oude iPhone. De reservekopie heeft precies dezelfde instellingen als uw oude iPhone. Dit scheelt een hoop tijd. Zodra de iPhone verbonden is met wifi en tegelijkertijd wordt opgeladen, maakt hij automatisch een reservekopie.

Hoe maak u een reservekopie?
 

 • Open de ‘Instellingen’-app;
 • Druk op ‘iCloud’;
 • Druk op ‘Reservekopie’;
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.
 • Binnen het menu bij ‘Reservekopie’ stelt u in van welke gegevens uw een back-up wenst: foto’s, video’s en instellingen van apps. Is uw Iphone vergrendeld, wordt hij opgeladen en is hij verbonden met een wifi-netwerk, dan wordt er automatisch een back-up gemaakt.

  Een back-up van uw Android
  Hoe maakt u een back-up van uw contacten en instellingen van uw Android telefoon. Deze zal opgeslagen worden in Google Drive.
   
 • Open het instellingenmenu;
 • Druk op ‘Back-up maken en resetten’;
 • Schuif de slider naast ‘Back-up maken van mijn gegevens’, uw smartphone wordt niet gereset.
 • Foto’s en video’s worden niet in deze back-up meegenomen. Verderop in dit artikel leest u hoe u zelf een back-up maakt van alle foto’s en video’s op uw smartphone. Fabrikanten van Android-smartphones leveren vaak ook hun eigen back-up-app mee. Deze kunt u ook gebruiken. Is uw Android-smartphone verbonden met een wifi-netwerk? Dan wordt er automatisch een back-up van uw smartphone gemaakt.

  Een back-up van uw Windows Phone
  Wilt u een back-up maken van uw contactgegevens, persoonlijke instellingen, uw gespreksgeschiedenis en foto’s en video’s op uw Windows Phone? Uw Windows Phone uploadt de back-up van uw telefoon naar Microsoft OneDrive. De Windows Phone maakt automatisch een back-up, zodra uw smartphone is verbonden met een wifi-netwerk en wordt opgeladen.
   
 • Open het instellingenmenu;
 • Druk op ‘Back-up’;
 • Ga naar ‘apps & instellingen’;
 • Schuif de schakelaar naast ‘Back-up maken’ naar rechts zodat uw Windows Phone een back-up maakt. Uw smartphone zorgt dat de back-up actueel blijft.
 • Wilt u weten hoe u foto’s kan bewaren met Google Foto’s? Of hoe u ervoor kan zorgen dat u de WhatsApp-gesprekken niet kwijt bent? Lees hier het gehele artikel met tips voor het maken van een back-up.
   

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Concurrentie tussen werkzoekenden neemt sterk af
 Bouke Hoving (KPN) CIO of the Year 2017
 De zwarte kant van Black Friday
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Geen groei meer in bezit (mobiele) devices
 Nieuwe smartphonebatterij gaat een week mee
 Nederlander krijgt 65 berichten per dag via WhatsApp
 Smartphone- en tabletbezit blijft groeien
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Weekwinst voor Amsterdamse beurs
Uitgelicht: krabbel voor Value8
Uitgelicht: strategie Arcadis goed ontvangen
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
De zwarte kant van Black Friday
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures