zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sprinten om te printen

22 december 2015 - De kantoorbaan is een zittend beroep. Om te voorkomen dat werknemers met hun bureaus vergroeien, hebben veel bedrijven daarom een maandelijkse masseur of fitnessruimte met loopband.

Toch komen kantoormedewerkers ook zonder die maatregelen wel aan hun dagelijkse beweging. Het zal velen verbazen, maar de gemiddelde Europese kantoormedewerker legt wel 500 meter per dag af. De reden: printers. In veel Europese kantoren is nog steeds sprake van een gecentraliseerde printervloot: één of twee printers per verdieping, en altijd in het midden van het kantoor. Werknemers leggen daardoor tot hun frustratie dagelijks flink wat meters af.



Afstand
Epson vroeg meer dan 3600 kantoormedewerkers uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk naar het aantal printopdrachten dat ze per dag geven en de afstand die ze moeten afleggen om deze vervolgens te verzamelen. Gemiddeld printen de respondenten 21 keer per dag en leggen ze gemiddeld 24 meter heen en weer af om de prints op te halen. 21 keer een afstand van 24 meter is goed voor een halve kilometer per dag. Wanneer u uitgaat van een vijfdaagse werkweek en één maand vakantie, komt u uit op een afstand van ruim 110 kilometer per jaar, ofwel 2,6 marathons!

Nadelen
Alhoewel het geen kwaad kan om de benen dagelijks even te strekken, kleven er behoorlijke nadelen aan een gecentraliseerde printervloot. Op jaarbasis zijn medewerkers namelijk bijna negentien uur bezig om documenten bij de printer te halen. Bijna de helft, 48 procent, van de respondenten geeft dan ook aan frustraties te ondervinden aan een gecentraliseerde printervloot.
"Organisaties met een gecentraliseerde printervloot verspillen niet alleen veel tijd van de werknemers om hun printjes op te halen, maar hebben ook vaak last van uitvaltijd veroorzaakt door het beheer en de afvalverwerking van gebruiksmaterialen. Daarnaast wordt de IT-afdeling ook nog eens belast met het oplossen van gebruikersfouten, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde onderdelen. En tevens ondervinden gebruikers ook nog eens frustratie van het zoeken naar verloren of door iemand anders meegenomen afgedrukte documenten. Het loont dan ook zeker de moeite om eens te bekijken of die ene grote multifunctionele printer vervangen kan worden door meerdere kleine bureauprinters," aldus Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Meerdere printers
Door die ene grote multifunctionele printer te vervangen door meerdere kleine bureauprinters, kunt u:
 
  • Werknemers de gang naar de printer en daarmee vijf minuten per dag helpen besparen
  • Voorkomen dat een kapotte printer een hele verdieping lamlegt
  • De netwerkbelasting meer verdelen door printopdrachten naar meerdere printers te sturen

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Succesvol digitaliseren informatiestromen vraagt beleid
  Printless Tuesday: tien tips om bewuster te printen
 Nederlandse kantoren milieuvriendelijker dan Duitse?
 Manager heeft geen idee wat printen kost
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10