zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veranderingen in regelgeving 'stuwen vraag op naar multi-assetbeleggingen'

24 november 2015 - Meer dan de helft (53 procent) van de institutionele beleggers denkt dat alle veranderingen in de regelgeving waarmee de vermogensbeheersector de afgelopen jaren te maken heeft gehad de vraag naar multi-assetstrategieën zullen opstuwen.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van NN Investment Partners. Slechts dertien procent is van mening dat dit zal leiden tot een afnemende vraag.


 
Zorgvuldige beleggingsaanpak
Deze strategieën bieden een oplossing voor beleggers die op zoek zijn naar een nauwgezette en zorgvuldige beleggingsaanpak in markten die zijn uitgegroeid tot een steeds complexer en lastiger speelveld. Het onderzoek, uitgevoerd onder een panel van institutionele beleggers van NN Investment Partners, wijst ook uit dat bijna een kwart (23 procent) van de beleggers vindt dat bij de tactische asset allocatie voor hun portefeuilles het uitvoeren van besluiten de grootste uitdaging vormt. Slechts een op de vijf (twintig procent) geeft aan dat het verkrijgen van hoogwaardig toegesneden advies over de tactische asset allocatie ook een probleem is. Ongeveer een op deze zeven (veertien procent) laat de tactische asset allocatie nu over aan een externe partij.
 
Hogere normen
In reactie hierop zegt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd Strategie, Multi-Asset, bij NN Investment Partners: "Nieuwe regelgeving leidt tot steeds hogere normen voor 'investment stewardship'. Institutionele beleggers vinden het steeds aantrekkelijker deze verantwoordelijkheid over te dragen aan beheerders die de enorme hoeveelheid informatie die in de markten circuleert, kunnen verwerken en die beschikken over de ervaring en processen die nodig zijn om goed te kunnen reageren op gebeurtenissen."
 
Grotere exposure
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 65 procent van de respondenten verwacht dat institutionele beleggers hun exposure naar multi-assetstrategieën de komende drie jaar zal vergroten, waarbij een op de zeven verwacht dat de toename 'spectaculair' zal zijn. De sterke voorkeur van beleggers voor multi-assetfondsen wordt door 75 procent van de respondenten onderschreven. Zij zien wereldwijde multi-assetstrategieën als een goede belegging die waarde toevoegt. Van de respondenten is veertien procent het 'sterk eens' met deze visie en is slechts vier procent het er niet mee eens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Noodzaak om te spreiden is gunstig voor converteerbare obligaties
 Institutionele beleggers hebben pragmatische kijk op vergoedingen en rendementen
 Beleggingsrisico’s klimaatverandering vereist actie beleggers
  Nederlandse belegger heeft rotsvast vertrouwen in beleggingen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10