zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aukje Doornbos verkozen tot Young Captain 2015

18 november 2015 - Aukje Doornbos van Royal DSM is de winnares van de Young Captain Award 2015. Deze jaarlijkse erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.

Maandagavond ontving Doornbos de bijbehorende sculptuur tijdens de finalebijeenkomst in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Voor het eerst in de geschiedenis van de award stonden er drie vrouwelijke finalisten op het podium. Doornbos werkt sinds 2004 bij Royal DSM en is senior advisor van de CEO.


 
Captains of Industry van morgen
De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een business leider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de Captains of Industry van morgen.
Dit jaar werd de award voor de elfde keer uitgereikt. Doornbos werd verkozen boven twee andere jonge talenten uit het bedrijfsleven: Wendy van Hamburg, afdelingshoofd Projecten bij het Havenbedrijf Rotterdam, en Wendy Verschoor Directeur Divisie Gebouwen bij Arcadis Nederland BV. Doornbos ontving de bijbehorende sculptuur uit handen van secretaris-generaal Maarten Camps, die deze uitreikte namens de minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Verschillende finalisten 
Juryvoorzitter Henk Kamp: "De drie finalisten zijn onderling zeer verschillend in zowel rol en verantwoordelijkheid, als in stijl van leidinggeven. Toch was er sprake van een close finish. Aukje Doornbos heeft de jury overtuigd als Young Captain 2015 door haar toekomstgerichte visie op leiderschap. In haar huidige rol als adviseur van de CEO heeft Aukje geleerd dat je moet luisteren - niet alleen naar wat er gezegd wordt maar ook hoe het gezegd wordt. Ook het delen van je eigen gevoelens en overwegingen als leider vergt lef en moed. Aukje’s combinatie van techniek en passie geven haar veel inzicht in de onderneming van de toekomst: bedrijven zouden gewaardeerd moeten worden op hun impact op People, Planet en Profit. Aukje straalt de passie uit om een bedrijf te leiden waar de volgende generatie wil komen werken niet alleen maar omdat er aandeelhouderswaarde wordt gecreëerd maar vanwege de langetermijnvisie op mens, bedrijf en omgeving."
Doornbos adviseert CEO Feike Sijbesma van DSM over uiteenlopende onderwerpen waarmee de Raad van Bestuur te maken krijgt, waaronder de bedrijfsstrategie, Investor Relations, public affairs en interne- en externe communicatie. Ze begeleidt projecten namens de Raad van Bestuur en is de link tussen CEO en bedrijf. In haar vorige rol als Business Manager Caprolactam (basismateriaal voor plastic) koos zij voor een nieuwe strategie met als resultaat dat het marktaandeel van het product in Europa is gegroeid van 16 procent naar 35 procent.
 
Uitreiking
De uitreiking vond voor het eerst plaats in het Museum Boijmans van Beuningen dat een prachtig decor vormde voor de finaleavond. Directeur Sjarel Ex sprak de genodigden en finalisten toe over de relatie tussen kunst en leiderschap. De finalisten hadden van tevoren een keuze gemaakt tussen drie speciaal voor deze avond geselecteerde schilderijen. Alle drie de finalisten lichten toe waarom hun favoriet het best bij hun leiderschapsstijl past. Winnares Doornbos koos Compositie No II. van Mondriaan en lichtte toe: "Hij begon en zag vanzelf waar het eindigde, met als doel een inspirerend kunstwerk voor ogen. Dit sluit aan bij mijn manier van werken. Niet eerst alles tot in detail plannen en vooruit denken, maar zodra het doel helder is, van start gaan."
 
Winnaar 2014
De winnaar van 2014, Berndt Kodden van Royal FrieslandCampina draagt de titel over na een enerverend jaar als Young Captain. Aukje Doornbos ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om haar persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top managers van Arcadis, Havenbedrijf Rotterdam en DSM finalisten Young Captain Award 2015
 Finalisten Young Captain Award 2014 bekend
 Topmanagers Unilever, SBM Offshore en Delta Lloyd finalisten Young Captain Award 2013
 Managementtalent begint met passie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10