zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie op de vier IT-beslissers zien native mobiele apps als de nieuwe legacy

27 oktober 2015 - Bijna driekwart van de IT-beslissers voorziet dat native mobiele applicaties de legacy van de toekomst worden. Dit blijkt uit een enquête van OutSystems onder meer dan 200 Nederlandse IT-beslissers van enterprise bedrijven en overheidsorganisaties.

De belangrijkste resultaten:

  • 80 procent van de ondervraagden ziet het verhogen van de productiviteit en het vergroten van het aanpassingsvermogen van zijn IT-organisatie als de belangrijkste speerpunten voor de nabije toekomst. Andere focusgebieden die veel worden genoemd, zijn het ontwikkelen van mobiele applicaties, migratie naar de cloud en het uitfaseren van legacy-systemen.
  • Vrijwel zonder uitzondering zien de ondervraagden een RAD-platform als hét middel om de productiviteit te verhogen, temeer goede programmeerkennis en -vaardigheden steeds schaarser worden. Het is niet voor niets dat 77 procent van de IT-beslissers het gebruik van 3GL-talen ziet als het onvermogen van de IT-sector om snel innovaties door te voeren.
  • Een op de tien respondenten verwacht met een RAD-platform een 25 procent hogere productiviteit te halen dan met traditionele programmeertalen als Java en C#. Zeven op de tien verwachten een productiviteitsverbetering tussen de 100 en 500 procent en twee op de tien verwachten zelfs een meer dan 500 procent hogere productiviteit te realiseren wanneer gebruikgemaakt wordt van een RAD-platform.
  • Van de opgeleverde applicaties draait verreweg het merendeel (85 procent) in de cloud (private, public of hybride), vijftien procent draait on premise. De hybride cloud is de meest voorkomende vorm (60 procent), gevolgd door de private cloud (28 procent) en de publieke cloud (twaalf procent).
  • 72 procent van de respondenten bestempelt native mobiele apps als de nieuwe legacy.
 

RAD-platformen
Willem van Enter, algemeen directeur van OutSystems Nederland: "Het onderzoek maakt duidelijk dat het grootste deel van de Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties RAD-platformen niet als bedreiging ziet, maar juist als kans om de verscheidenheid aan uitdagingen waar zij zich voor geplaatst zien het hoofd te bieden. Denk hierbij aan het verhogen van de productiviteit, het vergroten van het aanpassingsvermogen van de organisatie en het snel ontwikkelen van mobiele applicaties. Hierdoor kan men veel sneller dan met traditioneel programmeren tegemoet komen aan de behoeften van de business. Organisaties die agile en innovatief willen zijn om adequaat in te spelen op kansen in de markt, kunnen simpelweg niet meer zonder het gebruik van een RAD-platform."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  De uitdagingen en voordelen van de hybride cloud
 Size doesn’t (really) matter’ bij de inzet van cloud
 Developers blijven worstelen met mobiele apps
 Mobiele apps zijn het nieuwe gezicht van bedrijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10