zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voorspelling: verschuiving van zakelijke laptops naar hybrides

26 oktober 2015 - De laptop is bij zakelijke gebruikers in Europa nog steeds het belangrijkste mobiele apparaat. Ook in de Benelux gebruikt 92 procent van de zakelijke gebruikers bij voorkeur een laptop.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Panasonic Computer Product Solutions naar het gebruik van mobiele apparaten in Europese bedrijven. Voor het onderzoek heeft Market Dynamics meer dan 2650 zakelijke inkopers en gebruikers in tien Europese landen ondervraagd. Hybride apparaten, zoals convertibles of detachables zijn sterk in opkomst. Ondanks het feit dat dergelijke hybride apparaten nog maar net op de markt zijn, zijn ze bij een deel van de zakelijke gebruikers al ingeburgerd.
 
Laptop
Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van de Europese werknemers een laptop voor het werk gebruikt. Daarmee is de laptop voor zakelijk gebruik nog steeds het belangrijkste instrument. Op de tweede plaats staat de smartphone (72 procent), gevolgd door de PC (61 procent) en de tablet (32 procent). Hybride apparaten met omkeerbare of afneembare schermen (convertibles of detachables) worden door twaalf procent van de medewerkers gebruikt.
Het meest productieve apparaat voor werken buiten kantoor is voor 48 procent van de Europese werknemers de laptop, gevolgd door hybride apparaten (27 procent), tablets (vijftien procent) en smartphones (acht procent).

Sterke dominantie van de laptop in de Benelux
In de Benelux geeft 92 procent van mobiele medewerkers nog steeds de voorkeur aan een laptop. Verder worden de smartphone (68 procent), de PC (54 procent) en de tablet (26 procent) genoemd. Hybride convertibles of detachables worden door tien procent van de werknemers gebruikt.
Wat betreft productiviteit hebben zakelijke gebruikers in de Benelux een sterkere voorkeur voor de laptop dan in de rest van Europa: 59 procent verkiest de laptop boven andere apparaten, wat elf procent hoger is dan het Europese gemiddelde. In zowel Europa als de Benelux voorzien zakelijke gebruikers een sterke toekomst voor hybride apparaten, zo blijkt uit hun inschatting, dat een hybride het meest productieve apparaat (27 procent) is, gevolgd door de tablet (elf procent) en de smartphone (twee procent).

Opkomst van de hybride
Zakelijke gebruikers zijn van mening dat de hybride de komende drie jaar de dominante zakelijke computer wordt. Het percentage (33 procent) ligt even hoog als dat van het aantal werknemers dat nog steeds de laptop als dominant apparaat ziet (34 procent). Volgens de ondervraagden zullen deze twee devices de komende jaren de meest gebruikte apparaten voor zakelijke gebruikers worden. Daarnaast wordt duidelijk afstand genomen van andere apparaten zoals de tablet (veertien procent), de smartphone (acht procent) en de PC (zeven procent).
 
Factoren voor verandering
Op de vraag welke factoren een snellere acceptatie van hybride apparaten in de hand zullen werken, worden vooral functionaliteit en betere beschikbaarheid van software (47 procent), een langere levensduur van de batterij (37 procent), betere prestaties (34 procent) en de aanwezigheid van een toetsenbord (26 procent) genoemd. Daarnaast is 21 procent van de ondervraagden ervan overtuigd dat hybride apparaten robuuster zijn dan de andere alternatieven.Als mobiele medewerkers in de Benelux in de toekomst slechts één apparaat mogen gebruiken, kiest 43 procent voor de laptop. Hybride apparaten komen met 25 procent op een tweede plek. Hieruit blijkt dat zakelijke gebruikers in de Benelux nog steeds een grotere voorkeur hebben voor de laptop, maar dat de hybride apparaten in opkomst zijn.

Bedreiging
"Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat de traditionele laptop voor mobiele medewerkers in de Europese zakenwereld, en vooral ook in de Benelux, nog steeds het dominante apparaat is," zegt Jan Kaempfer, General Manager of Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions. "Maar het zijn hybride apparaten zoals convertibles en detachables, die nog maar zeer kort op de markt zijn, die de potentie hebben om de laptop van de troon te stoten. Deze apparaten beantwoorden met hun uitgebreidere functionaliteit en flexibiliteit steeds meer aan de hedendaagse behoeften van zakelijke gebruikers. Wij verwachten dat deze apparaten in de komende jaren een sterke positie in de markt krijgen."
 
De executive summary van het onderzoek is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
 ‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
 De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een op de tien betaalt voor studiemateriaal op smartphone, tablet en laptop
  Nederlander zet massaal privé-device in voor zakelijk gebruik
 De toekomstige werkplek op het hoogtepunt van digitalisering
 Grootste uitdaging Flexibel Werken: efficiënt gebruik nieuwe IT-technologie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (3) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures