zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Institutionele beleggers hebben pragmatische kijk op vergoedingen en rendementen

20 oktober 2015 - Lage kosten en een hoge mate van liquiditeit in multi-assetstrategieën zijn voor institutionele beleggers minder belangrijk dan goede beleggingsprestaties, volgens een onderzoek in opdracht van NN Investment Partners.

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder een panel van institutionele beleggingsbeheerders van NN Investment Partners, blijkt dat lage kosten door 46 procent belangrijk wordt gevonden en liquiditeit door 40 procent. Van de respondenten noemt 63 procent het behalen van goede risicogewogen rendementen belangrijk.



Solide proces 
Drie op de vier (75 procent) institutionele beleggers zegt dat een solide beleggingsproces belangrijk is in een multi-assetstrategie, gevolgd door goede risicogewogen prestaties in het verleden (57 procent), stabiliteit van het beleggingsteam (56 procent), volledige flexibiliteit om activa in een beleggingscategorie af te stoten (45 procent) en beperkte blootstelling aan neerwaartse risico's (44 procent).
In reactie hierop zegt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd Strategie Multi-Asset, bij NN Investment Partners: "Kosten en liquiditeit zijn duidelijk belangrijk voor institutionele beleggers, maar ons onderzoek geeft aan dat behaalde rendementen op de langere termijn belangrijker voor hen zijn."
 
Overwegingen
Van Nieuwenhuijzen vervolgt: "Bij beleggen in multi-assetstrategieën gaan institutionele beleggers uit van een aantal overwegingen. Uiteindelijk zijn ze echter op zoek naar vermogensbeheerders die een koers kunnen uitstippelen in de steeds complexere financiële markten en die de juiste beslissingen nemen om op de lange termijn stabiele rendementen te behalen - een pragmatische aanpak."
 
Spectaculaire toename
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 65 procent van de respondenten verwacht dat institutionele beleggers hun blootstelling aan multi-assetstrategieën de komende drie jaar zal vergroten, waarbij een op de zeven verwacht dat de toename ‘spectaculair’ zal zijn. De sterke voorkeur van beleggers voor multi-assetfondsen blijkt uit het feit dat 75 procent van de respondenten wereldwijde multi-assetstrategieën als een goede belegging zien die waarde toevoegt. Van de respondenten is veertien procent het ‘sterk eens’ met deze visie en is slechts vier procent het er niet mee eens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Institutionele beleggers gaan uit van drie procent yield op ‘uitdagende’ obligatiemarkten
 Institutionele beleggers op zoek naar rendement in multi-asset-fondsen
  Differentiële eigendomsrechten stimuleren langer aandeelhouderschap
 Beleggen is onderhevig aan vele psychologische valkuilen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10