zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top managers van Arcadis, Havenbedrijf Rotterdam en DSM finalisten Young Captain Award 2015

13 oktober 2015 - De jury van de Young Captain Award onder leiding van de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft de drie finalisten van de Young Captain Award 2015 bekend gemaakt.

Wendy Verschoor (Arcadis) Wendy van Hamburg (Havenbedrijf Rotterdam) en Aukje Doornbos (DSM) zijn de drie finalisten die strijden om de titel ‘Young Captain 2015’. De winnaar wordt op 16 november bekend gemaakt.


 
Getalenteerde business leider
De Young Captain Award wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. De award wordt jaarlijks toegekend aan die getalenteerde business leider die opvalt door de invloed die hij of zij al in een vroege fase van zijn of haar carrière heeft op de eigen onderneming en getuigt van visie op economisch en maatschappelijk vlak. De jury heeft na enkele selectieronden een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2015.
 
Wendy Verschoor
Wendy Verschoor (41) is Directeur Divisie Gebouwen bij Arcadis Nederland BV. Wendy draagt binnen Arcadis Nederland de verantwoordelijkheid voor alle activiteiten op het gebied van gebouwen en ruimtelijke ontwikkeling. Deze activiteiten zijn onder gebracht in een divisie van circa 600 medewerkers. Daarnaast is Wendy lid van de directie van Arcadis in Nederland en vanuit deze rol is zij medeverantwoordelijk voor de activiteiten in Europa, waar ze de taak heeft de consultancy activiteiten te laten groeien.
 
Wendy van Hamburg
Wendy van Hamburg (37) is afdelingshoofd Projecten bij het Havenbedrijf Rotterdam en verantwoordelijk voor het projectenportfolio van het Havenbedrijf in de procesindustrie en massagoed (goederen die in grote hoeveelheden vervoerd worden). Dit portfolio heeft een investeringsomvang van circa 345 miljoen en betreft naast het uitgeven van terreinen in de Rotterdamse haven voornamelijk investeringen in de nautische infrastructuur zoals kades, steigers en ligplaatsen. Wendy is verantwoordelijk voor alle investeringen in dit projectenportfolio. Zij geeft indirect leiding aan 150 mensen en heeft tien projectmanagers onder zich die direct aan haar rapporteren.
 
Aukje Doornbos

Aukje Doornbos (35) is senior adviseur bij Royal DSM. In deze rol adviseert ze de CEO over uiteenlopende onderwerpen waarmee de Raad van Bestuur te maken krijgt, waaronder de bedrijfsstrategie, Investor Relations, public affairs en interne- en externe communicatie. Ook begeleidt zij een aantal projecten namens de Raad van Bestuur en is ze de link tussen CEO en bedrijf. In haar vorige rol als Business Manager Caprolactam (basismateriaal voor plastic) koos zij voor een nieuwe strategie met als resultaat dat het marktaandeel van het product is gegroeid van zestien procent naar 35 procent.
 
Jury
De Young Captain 2014, Berndt Kodden van Royal FrieslandCampina, maakt dit jaar deel uit van de jury. Uit de lijst met aanmeldingen heeft de jury een aantal kandidaten geselecteerd waarmee zij gesprekken heeft gevoerd. Uiteindelijk zijn hier de drie finalisten uit naar voren gekomen. Op 16 november wordt tijdens een feestelijke uitreiking in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de ‘Young Captain 2015’ bekend gemaakt.
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: "Na inspirerende gesprekken met de kandidaten zijn we tot een selectie van drie finalisten gekomen. Deze finalisten zijn zeer getalenteerde businessleiders die zich op hun eigen manier onderscheiden en van grote waarde zijn voor hun bedrijf. We verwachten dan ook dat de finalisten in de toekomst het gezicht van ondernemend Nederland zullen zijn. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de Young Captain Award dat we drie vrouwen in de finale hebben staan."
 
De prijs
De winnaar van de Young Captain Award krijgt een op maat gesneden jaarprogramma aangeboden dat hem of haar toegang geeft tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coaching traject met onder andere professionele performance en mediatrainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Programme van de Nyenrode Business Universiteit.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Finalisten Young Captain Award 2014 bekend
 Topmanagers Unilever, SBM Offshore en Delta Lloyd finalisten Young Captain Award 2013
 Managementtalent begint met passie
 Best Young Professionals 2015 bekend
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10