zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Digitale werkplek laat nog even op zich wachten

24 augustus 2015 - Uit wereldwijd onderzoek van Avanade blijkt dat bedrijven moeite hebben een digitale werkplek te realiseren. Dit is opmerkelijk want acht op de tien respondenten denkt dat een digitale werkplek voordelig is voor hun bedrijf.

Van de ondervraagde Nederlandse beslissers verwacht meer dan driekwart dat de werkplek zoals we deze nu kennen, zal verdwijnen. Tegelijkertijd verwachten zij nog twee tot vijf jaar nodig te hebben voor het realiseren van een digitale werkplek, waar applicaties, informatie en samenwerking bij elkaar worden gebracht in een intelligente context die is afgestemd op de rol, plaats en taak van de individuele werknemer. Wereldwijd ligt dit met gemiddeld twaalf tot veertien maanden een stuk lager.



Kennis en contacten
Verreweg de grootste uitdaging (57,7 procent) voor de Nederlandse ondervraagden blijkt om binnen de organisatie kennis en contacten te vinden vanuit de verschillende locaties en afdelingen. Bijna vier op de tien (38,5 procent) van hen geeft aan dat belangrijke data niet goed verspreid wordt binnen het bedrijf doordat het tussen verschillende afdelingen blijft hangen.

Voordelen digitale werkplek
Het onderzoek wijst uit dat 99 procent van de organisaties die wel digitale werkplek tools geïmplementeerd hebben hier de voordelen van hebben gemerkt. "Met een digitale werkplek kunnen we straks veel efficiënter en productiever werken. Een goed voorbeeld hiervan is Delta Airlines, die een mobiele werkplek creëerde voor hun 23.000 medewerkers. De mobiele werkplek zorgt voor een grote efficiëntieslag voor het personeel omdat zij alle informatie beschikbaar hebben op hun mobiele apparaten, met als resultaat een toename in on-time vertrekken een toename van transacties tijdens vluchten en een flinke besparing op brandstof omdat Delta’s vliegtuigen niet meer honderden kilo’s papierwerk hoeven te vervoeren," vertelt André Huizing, Global lead Digital Workplace bij Avanade.

Nederlandse resultaten
Een aantal aanvullende Nederlandse resultaten uit het onderzoek:
 
  • Ruim 80 procent van de Nederlandse ondervraagden denkt dat een digitale werkplek voordelig zou zijn voor hun bedrijf, terwijl maar 57,7 procent aangeeft oplossingen voor een digitale werkplek geïmplementeerd te hebben;
  • 76,9 procent denkt dat nieuwe technologieën zullen leiden tot nieuwe vaardigheden en disciplines – en nieuwe functies;
  • De Nederlandse respondenten zijn het als enigen unaniem eens over de stelling ‘Verbeterde employee engagement heeft een positief effect op de inkomsten van het bedrijf’.
 
Meer onderzoeksresultaten zijn beschikbaar in deze samenvatting.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoe maken we van ons kantoor een digital workspace?
 De toekomstige werkplek op het hoogtepunt van digitalisering
 Social software op de werkplek voorkomt braindrain
 Social software op de werkplek: vier valkuilen op weg naar succes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10