zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

68 procent IT-afdelingen gebruikt één of twee datacenters

7 augustus 2015 - 68 procent van de IT-afdelingen gebruikt momenteel één of twee datacenters. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 376 IT-professionals.

Hen is gevraagd hoeveel datacenters zij momenteel gebruiken en welke uitdagingen zij zien met betrekking tot de connectiviteit tussen de datacenters. 31 procent ziet zowel het beheren van de datacenters als het beveiligen van de verbinding als grootste uitdagingen.


 
Kosten beheersen
Daarnaast geeft 27 procent van de respondenten aan het moeilijk te vinden de kosten te beheersen ten aanzien van de connectiviteit tussen datacenters. Meer dan een kwart (26 procent) zegt het bepalen van de benodigde capaciteit/bandbreedte een challenge te vinden. De afstand/latency tussen de datacenters zorgt bij een kwart van de IT-professionals voor hoofdpijn.

Veel uitdagingen
Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: "Het is niet verwonderlijk dat organisaties nog tegen veel uitdagingen aanlopen als het gaat om de connectiviteit tussen datacenters onderling en kantoren. Door gebrek aan kennis realiseren weinig organisaties zich dat er alternatieven zijn voor het vervangen of upgraden van fysieke lijnen. Een technologie als Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) bijvoorbeeld, maakt het mogelijk om tot honderden kanalen over (lange) afstanden te transporteren. Deze technologie maakt gebruik van slechts één vezelpaar voor het doorsturen van meerdere informatiestromen tegelijkertijd, waardoor de kwaliteit, snelheid en efficiëntie van de connectiviteit worden verhoogd. Daarnaast is glasvezeltechnologie relatief onbekend en gaat men er vanuit dat het veilig is. Om de veiligheid van data te borgen, moet er echter vanaf de basis, het glasvezelnetwerk, al aandacht besteed worden aan security. Encryptie van de dataverbindingen is daarom een noodzakelijke aanvulling."

De resultaten van het onderzoek en de visie van Telindus zijn verwerkt in de whitepaper ‘Beveiligde en kosteneffectieve datacenterverbindingen. Heeft u uw connectivity volledig op orde?’. Deze is vrijblijvend te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het is tijd voor transparantie rondom datacenters
 Nederlandse datacentermarkt snelst groeiende in Europa
 Wanneer brengt u uw data naar een datacenter?
 Top vijf datacentertrends voor 2015
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10