zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zonnige tendens woningen met zwembad

4 augustus 2015 - De zon laat zich de komende dagen weer zien. Als u een woning met een zwembad bezit, kunt u in deze warme dagen uw hart ophalen.

Maar hoe ziet de markt eruit voor woningen met een zwembad in de tuin of in de kelder? Opvallend is dat een verkoelende duik zich concentreert in een beperkt aantal regio's, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).



Aanbod
Wilt u een woning kopen met een zwembad, dan heeft u in Nederland op dit moment de keuze uit zo'n 1.950 woningen, ofwel 1,4 procent van het totale woningaanbod. Het gaat hierbij om woonobjecten met een zwembad in de bestaande bouw, die in verkoop staan bij NVM-makelaars en niet onder de noemer recreatiewoning vallen.
Het aantal in aanbod staande woningen met zwembad is op dit moment ruim twee keer zo hoog als het aantal in het tweede kwartaal van 2008, het moment dat de crisis op de woningmarkt zijn intrede deed. Het aanbod van woningen zonder zwembad is veel minder toegenomen, namelijk iets minder dan 50 procent.

Stijgende tendens
Opvallend genoeg bevindt het aanbod van woningen met zwembad in de afgelopen twee jaar zich in een stijgende tendens. Dit in tegenstelling tot het totale woningaanbod waar juist een daling heeft plaats gevonden. Al met al worden er dus naar verhouding steeds meer woningen met zwembad aangeboden. Huizen met zwembaden komen vooral voor in de provincie Noord-Brabant. Hier zijn maar liefst 550 woningen met zwembad gesitueerd. In verhouding met de totale woningvoorraad staan er daarnaast nog veel woningen met zwembad in (Zuid-)Limburg en in de duurdere gebieden binnen Utrecht.
Van alle 1.000 verkopen die door NVM-makelaars gedaan worden bevatten er vier een zwembad. Deze verhouding is al jarenlang constant. Uiteraard zijn ook hier duidelijke regionale verschillen te zien. De meeste transacties waarbij een zwembad in het spel is, vinden plaats in Noord-Brabant, Limburg en in de duurdere regio's van de provincie Utrecht, zoals 't Gooi en Bunnik/Zeist.

Duurder segment
Huizen met zwembaden bevinden zich logischerwijs met name in het duurdere prijssegment.  In het segment boven de miljoen heeft acht op de 100 woningen een zwembad op het perceel staan.
Een zwembad in de tuin is geen garantie voor een snelle verkoop. Zoals gezegd gaat het hier vooral om woningen in de duurdere prijscategorie en daarnaast zijn het relatief vaak vrijstaande woningen. Dit zijn juist segmenten waarvan de verkooptijd langer is. Halen we de statistieken er bij, dan zien we dat over het afgelopen anderhalf jaar gemeten woningen zonder zwembad gemiddeld binnen 105 dagen verkocht werden. Voor woningen inclusief zwembad lag deze verkooptijd op 230 dagen. Een vrij groot verschil. Als we de vergelijking echter wat meer gelijk trekken door alleen de groep vrijstaande woningen onder de loep te nemen, is de verhouding stukken beter.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 V&D-eigenaar koopt gigantisch huis
 Nederland telt veertien procent meer miljoenenwoningen
 Miljoenenwoningen vaak ver onder de vraagprijs verkocht
 Dure woningen stijgen harder in waarde
 
 
reacties
 
Jan  |   | 
13-08-2020
 | 
09:02 uur
Vergeet niet een chloortablet in het zwembad te gooien. Zwembaden zijn echte voedingsbodems voor bacteriën, microben, schimmels en andere micro-organismen. Chloor heeft een oxiderende werking en doodt zo de aanwezige microben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10