zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Gratis Windows is een noodgreep'

3 augustus 2015 - Microsoft heeft zijn nieuwe besturingssysteem Windows 10 op de markt gebracht. Het bedrijf hoopt daarmee het vertrouwen van de consument, die zich tegenover de voorganger Windows 8 vaak bijzonder kritisch opstelde, te kunnen herwinnen.

 Een fundamentele breuk met het verleden is het feit dat het besturingssysteem, zij het met bepaalde restricties, gratis wordt aangeboden. Die strategie-wijziging is volgens de Franse krant Le Figaro echter een noodgreep van het Amerikaanse concern. Express.be vertaalde.



Riskant
"De demarche van Microsoft is riskant, maar blijkt noodzakelijk," aldus Le Figaro. "Microsoft heeft zijn succes immers opgebouwd met de verkoop van software, waaronder besturingssystemen. Deze licenties vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale omzet van het Amerikaanse concern.  Sinds enkele jaren blijkt dat model echter te verbrokkelen. De omzet van Windows is in één jaar tijd met 22 procent gedaald. Dat is het gevolg van de ongunstige situatie op de markt van de personal computers, die tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met een verkoopdaling van 11,5 procent te maken kreeg.

Competitief blijven
Bovendien wordt Microsoft geconfronteerd met consumenten die zich niet langer bereid tonen om voor een besturingssysteem te betalen. De updates van concurrent Apple zijn gratis. Ook in de mobiele sector worden de besturingssystemen iOS van Apple en Android van Google gratis aangeboden.
Om de gebruiker te kunnen vasthouden, moet Microsoft volgens Michael Silver, analist bij Gartner, dan ook zijn toegangsvoorwaarden te versoepelen. Microsoft beseft volgens Silver dat Windows steeds minder inkomsten zal genereren, maar in die goedkope vorm wel een element kan vormen om competitief te blijven.

Alle platformen
Ook wordt erop gewezen dat Windows 10 op alle platformen operationeel zal zijn en zowel op een personal computer als een smartphone, tablet als gameconsole kan worden gebruikt. Op die manier hoopt Microsoft ontwikkelaars van interessante applicaties te kunnen aantrekken.
Microsoft heeft op de wereldwijde markt van smartphones op dit ogenblik slechts een aandeel van drie procent. Met Windows 10 hoopt het concern zijn achterstand tegenover de concurrenten te kunnen inlopen. Het besturingssysteem is ook compatibel met HoloLens, een bril met virtuele realiteit die door Microsoft werd ontwikkeld, maar nog niet op de markt is.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien redenen om eindgebruiker centraal te stellen bij migratie naar Windows 10
 Vrijwel alle mobiele malware richt zich op Android-toestellen
 Android komt naar Windows
 Microsoft betaalt Nokia één miljard
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10