zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Elf tips om uw werkervaring op te nemen in uw cv

31 juli 2015 - Het blijft een heikel punt. Werkervaringen in uw cv, hoe geeft u ze weer? Wat zijn precies relevante werkervaringen? Wat moet u doen wanneer u geen werkervaring heeft die aansluit bij de vacature waar u op wilt reageren?

En hoe laat u middels de weergave van uw werkervaringen, uw vaardigheden optimaal tot uitdrukking komen? Bonque geeft u elf  tips.



1. Selecteer alleen wat recent en relevant is
Het is niet noodzakelijk om al uw werkervaringen op te nemen. Ervaringen uit de afgelopen tien tot vijftien jaar zijn over het algemeen ruim voldoende. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat het alleen zinvol is om werkervaringen op te nemen die relevant zijn voor de vacature waar u op reageert.
Hoe bepaalt u dit? Welke ervaringen verdienen een plekje op uw cv en welke ervaringen verdienen dit niet? Wat dat betreft is het cv vergelijkbaar met een stuk land. Beide hebben gemeen dat de hoeveelheid ruimte niet oneindig is. Het doel en het verwachte rendement van een stuk onroerend goed bepalen uiteindelijk of het gebouwd wordt en hoeveel oppervlakte het krijgt toegewezen.
Zo dient u ook om te gaan met het opnemen van werkervaringen in uw cv. Stel u heeft ruimte voor nog één toevoeging aan uw cv. U twijfelt tussen het opnemen van een stage, die u ooit heeft gelopen in uw studententijd, of de ruimte gebruiken om uw huidige functie meer in detail toe te lichten. Heeft uw huidige functie veel raakvlakken met de vacature, dan is ruimte besteden aan het laatste vaak de beste keuze.

2. Geen relevante ervaringen? Geen zorgen
Heeft u überhaupt geen relevante werkervaringen? Dan is het zaak om zoveel mogelijk de nadruk te leggen op de vaardigheden en skills die enigszins aansluiten op de vacature.
Vergeet ook niet eventuele nevenactiviteiten en studieprojecten mee te nemen. Een goed geschreven motivatiebrief helpt u daarbij. In uw motivatiebrief kunt u namelijk nog eens haarfijn toelichten waarom u de ideale persoon bent voor de functie.

3. Maak slim gebruik van bulletpoints
Het kan zijn dat u een werkervaring zeer uitgebreid wilt toelichten, omdat de ervaring ontzettend relevant is voor de vacature. Vergeet dan niet dat elk onderdeel van het cv snel te lezen moet zijn. Bulletpoints vergroten de leesbaarheid enorm. Door bulletpoints wordt de lezer in staat gesteld om het cv snel te scannen en te lezen.
Maar, bulletpoints moeten wel op de juiste manier worden gebruikt. Het is aan te raden om een werkervaring toe te lichten met maximaal vijf à zes bulletpoints.

4. Jargon? Gebruik het met mate
We kennen het allemaal: de neiging om meer jargon te gebruiken dan nodig of dan begrijpelijk is voor een buitenstaander. Zeker als we iets heel graag willen, willen we graag laten zien dat we kennis van zaken hebben. Maar uiteindelijk weegt dat niet op tegen het belang van een begrijpelijk cv.
Er is namelijk altijd een kans dat niet de manager, maar zijn assistent, een high-level executive of een recruiter uw cv als eerste lezen. Ook voor de personen die inhoudelijk minder betrokken zijn bij de vacature, moet het cv te begrijpen zijn.
De focus moet daarom liggen op leesbaarheid en duidelijkheid bij het cv. Het overkomen als een alwetend professional is niet in uw voordeel. Het cv is niet de plaats om allerlei inhoudelijke zaken van A tot Z uit te leggen. Kortom: gebruik jargon alleen in beperkte mate.

5. Geef ze de feiten en de cijfers
Heeft u de kans om uw werkervaringen, uw prestaties, in cijfers uit te drukken? Grijp die kans dan met beide handen. Een werkgever krijgt een ontzettend helder en concreet beeld wanneer u uw prestaties kunt kwantificeren.
Waar moet u dan aan denken? Kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel mensen er zijn beïnvloed door uw werk? Wat de succesratio is van uw doelstellingen? Of hoeveel klanten u in uw portfolio hebt gehad? Schroom dan niet, geef de wereld uw cijfers.

6. Ga net even een stap verder – verplaats u in de beslisser
Bekijk de situatie eens vanuit het perspectief van uw toekomstige werkgever. Wanneer u als werkgever een cv bekijkt, en dan met name de werkervaringen van de betreffende persoon, wat zou u dan graag willen zien?
Naast een overzicht van de opleidingen en banen van een sollicitant, wilt u als werkgever ook zien welke resultaten hij of zij heeft geboekt. Daarom is een mooi overzicht presenteren van uw werkervaringen met toelichtingen meestal niet voldoende. U laat uw cv er echt uitspringen wanneer u wel net dat beetje extra communiceert met de weergave van uw werkervaringen.
Kunt u bij iedere relevante werkervaring met een toelichting aangeven wat het gewin voor de desbetreffende werkgever is geweest, zal dit blijven hangen bij uw toekomstige werkgever. De werkgever krijgt zo nog meer een indruk waar u tot in staat bent. En nog belangrijker, de werkgever kan concreet aan uw cv ontlenen waarom u een aanwinst kan zijn.

7. Vertel niet over uw soft skills, maar laat ze zien
Niks is abstracter en betekenislozer dan in uw cv een opsomming te geven van uw soft skills. Degene die uw cv leest kan simpelweg niets afleiden uit een lijst met uw soft skills.
Het heeft veel meer waarde als u daadwerkelijk kunt laten zien dat u een ‘sterke leider’ bent of dat u ‘effectief kan communiceren.’ Besteed daarom tijd aan hoe u deze skills tot uitdrukking kunt laten komen, zonder deze soft skills droog te vermelden.

8. Minder ‘traditionele’ werkervaringen? Laat ze niet achterwege
Het kan zeker geen kwaad om ‘out-of-the-box’ te denken bij het samenstellen van uw relevante werkervaringen. Het hoeven niet alleen maar om full-time of betaalde functies te gaan. Zijn er andere activiteiten die relevant zijn geweest, of waarbij u bepaalde relevante vaardigheden tot uitdrukking kunt laten komen? Schroom dan niet om ze te vermelden.
Waar doel ik op? Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, aan parttime functies, aan de tijd dat u als freelancer aan het werk bent geweest, of aan de tijd die u besteed hebt aan het bouwen van verschillende websites.

9. Varieer in taalgebruik
Houd altijd de leesbaarheid van uw cv in de gaten; ook in het gedeelte met werkervaringen moet de tekst makkelijk te scannen zijn.
Als voorbeeld, begint elke toelichting met, ‘Verantwoordelijk voor?’, varieer dan eens in woordkeuze.

10. Vermijd nietszeggende termen
Vermijd woorden, zinnen en termen waarmee u eigenlijk helemaal niets zegt. Iedereen zal namelijk over zichzelf zeggen dat hij of zij een harde werker is, dat hij resultaatgericht of een ‘teamplayer’ is. Dit zijn woorden die iedereen gebruikt en waar geen enkele werkgever iets aan kan ontlenen. Het zullen geen woorden zijn van doorslaggevende betekenis. Sterker nog: ze nemen de ruimte in van woorden, zinnen en termen waarmee u zich wel kunt onderscheiden van andere kandidaten.

11. Werk met ‘keywords’ uit de vacaturetekst
Heeft u uw werkervaringen met toelichtingen vormgegeven zoals deze checklist? Dan is het einde in zicht. Wat u nog kunt doen, is even scannen of er in de vacaturetekst bepaalde keywords worden gebruikt. Zijn er woorden die in de vacature telkens terugkomen, dan kunt u ervoor kiezen om die keywords op te nemen in uw werkervaringssectie.
Alleen wanneer dat natuurlijk kan, het moet niet geforceerd ogen. Zo spitst u het cv nog meer toe op de vacature. Een applicant tracking system (APS) zal uw cv er bovendien op deze manier nog sneller uitpikken. Dit werkt uiteraard in uw voordeel.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 50-plusser werkt amper aan eigen arbeidsmarktkansen
 Ervaring op cv telt straks niet meer
 Persoonlijkheid topbestuurder belangrijker dan cv
 Zes tips om kandidaten te vinden met 'boolean search'
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
31-07-2015
 | 
07:46 uur
Ik blijf me verbazen over dit soort tips, want resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie voor de toekomst. Echte selecteurs weten dat. Dit soort tips blijven voorbij komen, wat alleen maar bevestigd dat er veel ''recruiters'' zijn die meer aandacht besteden aan subjectieve elementen in een CV, opmaak, foto, leeftijd, geslacht, naam, opleiding en werkervaring dan aan objectieve elementen als competenties, die wel een voorspellende waarde hebben en persoonlijkheid.
De verspilling ten gevolge van selecteren zoals het nu vaak gebeurt, bedraagt naar schatting miljarden per jaar. Ik schreef daar een artikel over dat te lezen is op (Klik hier)
Kortom, wilt u besparen op werving en selectie, stop dan met het selecteren op opleiding en ervaring. Wil je een (loop)baan die bij je past, zoek er een die bij je competenties past.
Suzanne Bergsma  |   | 
4-08-2015
 | 
23:21 uur
Bedankt voor deze tips. Heb mijn scriptie vorige maand voltooid en zal na de zomervakantie de arbeidsmarkt opgaan. Heb hier dus zeker iets aan!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10