zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De drie beste bestemmingen om te backpacken

22 juli 2015 - We hebben het allemaal wel eens nodig: een pauze, ontsnappen aan de hectiek van het leven en de tijd hebben om gedachten en prioriteiten te heroverwegen. Even niets om volledig tot rust te komen.

Alleen u en uw rugzak. Precies voor deze momenten heeft Hotels.com een lijst samengesteld met dé routes om te ontdekken met een backpack.



Pacific Crest Trail, Verenigde Staten 
Het personage van Reese Witherspoon in de film Wild besluit om de Pacific Crest Trail te bedwingen, één van de langste en moeilijkste wandelroutes in de Verenigde Staten langs de hoogste toppen van Sierra Nevada en Cascade. De route ontstond in de jaren '30 van de twintigste eeuw toen een groep vrijwilligers besloot om een alternatief voor de Appalachian Trail aan de westkust van de Verenigde Staten te creëren. Tijdens het uitzetten van de route werden dorpen en steden vermeden, zodat reizigers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op onbezoedelde bergen en de wildernis. De lengte van de Pacific Crest Trail is 4.230 kilometer en loopt van de Mexicaanse grens tot de Canadese grens. Reizigers kunnen kiezen uit een individuele reis of een groepsreis van verschillende niveaus, die allen de verstrekkende woestijn, de massieve bergen en grote bossen doorkruizen.

Takao Mountain, Japan
Als je geen tijd hebt voor een lange wandeling, maar toch graag geniet van de natuur en iets wilt leren over de Japanse geschiedenis, dan biedt het beklimmen van Takao Mountain een uitkomst. Ondanks het feit dat Takao slechts 50 kilometer van Tokyo ligt, geeft de wandelroute reizigers het gevoel verenigd te zijn met de natuur dankzij de flora en fauna van het natuurgebied. Tevens biedt de indrukwekkende omgeving een routesysteem, waardoor zelfs een solobackpacker niet kan verdwalen. Ook kunnen beklimmers gebruik maken van een kabelbaan om de klim te versnellen. Al meer dan 1.000 jaar wordt Takao Mountain als heilig beschouwd en de boeddhistische tempel genaamd Yakuo-in, die vlakbij de top werd gebouwd, is één van de redenen voor dergelijke overtuigingen. Reizigers die de top van de berg te bereiken, hebben het best mogelijke uitzicht op de Fuji berg, Tokio en Yokohama.

Great Ocean Walk, Australië
De Great Ocean Walk wordt beschouwd als één van de meest pittoreske wandelroutes van de wereld. Het ligt in het district Victoria in het zuidoosten van Australië. De route is 104 kilometer lang en begint in de kuststad Apollo-Bay om vervolgens te eindigen bij de "De Twaalf Apostelen", een verzameling van kalkstenen rotsformaties voor de kust van het National Park ‘Campbell Port’. De Great Ocean Walk loopt parallel aan de Great Ocean Road, welke is opgenomen in het Australische register van nationaal erfgoed. Naast het spectaculaire uitzicht op de pittoreske kustlijn, kunnen reizigers genieten van de natuurlijke habitat van koala's, kangoeroes, mierenegels en andere soorten zeldzame dieren. Archeologiefanaten kunnen de Great Ocean Walk ook enorm waarderen, vanwege de aanwezige fossielen, zoals die van dinosaurussen die 105 miljoen jaar geleden in dit gebied leefden.

Via Alpina, Europa
Via Alpina is een groep van wandelroutes, die acht landen van de Alpen-regio doorkruizen; Italië, Frankrijk, Slovenië, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland. Het doel van dit project was om de Alpen te verenigen door reizigers de diversiteit van de streek en de oorspronkelijke cultuur te tonen. Via Alpina werd in het begin van 2000 gerealiseerd en mag zich één van de grootste wandelprojecten van de wereld noemen met een totale lengte van 5.000 kilometer, inclusief negen nationale parken, zeventien reservaten en 22 natuurgebieden. Wees niet bang voor haar grandeur, want de Via Alpina is ontwikkeld met aandacht voor de individuele wensen van de reizigers. De routes vereisen geen speciale fysieke conditie en vanwege de goede wegwijzing zullen reizigers niet verdwalen. Bij het wandelen door de Alpenpaden beseft elke backpacker zich dat er zelfs in Europa nog enkele plaatsen bestaan, die er hetzelfde uitzien als honderden jaren geleden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Game of Thrones geeft economie in Kroatië, Noord-Ierland en IJsland een boost
 Vakantieauto mee? Voorkom dubbele bijtelling
 Hoe u rust krijgt door los te laten en tegelijkertijd controle te houden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10