zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zomer biedt kansen op de arbeidsmarkt

15 juli 2015 - In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten, staat de arbeidsmarkt niet stil in de zomer. Uit onderzoek van VONQ is gebleken dat het gemiddeld aantal sollicitaties per vacature in de zomermaanden juli en augustus nagenoeg gelijk is aan de jaargemiddelden.

Het onderzoek toont aan dat kandidaten in de zomer actief solliciteren. Dit maakt het voor bedrijven interessant om ‘gewoon’ te blijven werven in de zomerperiode.



Nederland blijft solliciteren in de zomer
Ondanks dat deze zomer naar verwachting 7,6 miljoen Nederlanders op vakantie gaan, heeft dit nagenoeg geen effect op de arbeidsmarkt. Uit het onderzoek van VONQ komt naar voren dat in de afgelopen vier zomers het gemiddelde aantal sollicitaties per uitgezette vacature door VONQ slechts licht daalde in vergelijking met het jaargemiddelden. Een minimaal verschil, dat aangeeft dat er naar verhouding nauwelijks tot niet minder wordt gesolliciteerd in de zomermaanden juli en augustus. In het onderzoek zijn metingen van meer dan 500.000 sollicitaties en vacatures meegenomen. Dat kandidaten actief blijven solliciteren in de zomer heeft mogelijk te maken met het toenemende internetgebruik, de opkomst van social media en smartphones. Veel mensen kunnen zo tijdens hun vakantie solliciteren.  

Daling in vacatureaantallen
Nederland blijft dus solliciteren in de zomer. Opvallend is dat uit opgevraagde data uit de databank Jobfeed van Textkernel blijkt dat er de afgelopen vier jaar wel een daling is te zien in het aantal vacatures in juli en met een terugkerende dip in augustus. Tevens is een sterke stijging van het aantal nieuw gepubliceerde vacatures na de zomer te zien in de maand september.  

‘Zomer biedt kansen op de arbeidsmarkt’
"Doordat het gemiddelde aantal sollicitaties per vacature in de zomerperiode nagenoeg gelijk blijft, biedt de zomerperiode kansen om met wervingsvraagstukken bezig te blijven,"  geeft Ralph Brasker, Chief Marketing Officer van VONQ, aan. "We zien een daling in het aantal gepubliceerde vacatures in de zomermaanden en een sterke stijging na de zomermaanden juli en augustus. Dit zorgt voor extra druk op HR- en recruitmentafdelingen na de zomer. Aangezien het gemiddelde aantal sollicitaties per vacature in de zomerperiode nagenoeg gelijk blijft, is het slim om uw werving door te laten lopen in de zomer, neemt u die druk weg en zorgt u voor een betere spreiding van uw recruitmentactiviteiten.’
 
Whitepaper
Meer achtergrondinformatie over dit onderwerp is te vinden in de whitepaper ‘Werven in de zomer’, die direct te downloaden is.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie
 Vijf manieren om u te onderscheiden van andere sollicitanten
 Werkzoekende solliciteert tijdens vakantie door
 Arbeidsvoorwaarden belangrijkst bij reageren op vacature
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10