zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO's zijn optimistisch en zetten in op baancreatie

3 juli 2015 - Negen op de tien Nederlandse CFO’s en financieel directeuren zijn van plan de komende maanden financieel personeel te werven, en dit voor zowel nieuwe als bestaande posities.

Dit is een stijging van 25 procent ten opzichte van de wervingsplannen twee jaar geleden, het jaar waarin volgens velen de crisis net over haar hoogtepunt was. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals. Het starten van nieuwe projecten (48 procent) en het uitbreiden van het product- of dienstenaanbod (45 procent) zijn de voornaamste redenen voor het creëren van nieuwe functies.


 
Vertrouwen
Nu de economie weer aantrekt, zegt 92 procent van de CFO’s en financieel directeuren vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van de Nederlandse economie en 94 procent geeft aan vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf. Dit optimisme is terug te zien in de wervingsplannen voor de tweede helft van 2015: 38 procent is van plan nieuwe vaste financiële posities te creëren. Dat betekent een duidelijke kentering in vergelijking met voorgaande jaren: vergeleken met de wervingsplannen twee jaar geleden is dit een stijging van twintig procent en ten opzichte van vorig jaar een stijging van acht procent. Nog eens 53 procent geeft aan dat ze vrijgekomen functies op de financiële afdeling zullen invullen de komende maanden. Het is voor het eerst in drie jaar tijd dat CFO’s en financieel directeuren aangeven geen plannen te hebben om functies te schrappen.

Optimistisch 
Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland licht toe: "Bedrijven zijn tegenwoordig optimistischer en willen projecten, investeringen en initiatieven die vanwege de crisis eerder ‘on hold’ waren gezet niet meer uitstellen, maar in toenemende mate implementeren. Om deze nieuwe initiatieven te ondersteunen, hebben ze dan ook meer gekwalificeerd financieel personeel nodig, zowel voor vaste als voor tijdelijke functies."

Gekwalificeerde financiële professionals zijn lastig te vinden
Bijna negen op de tien (88 procent) CFO’s en financieel directeuren zeggen dat het uitdagend is om gekwalificeerde financiële professionals te vinden. De voornaamste redenen die zij daarvoor geven, zijn het gebrek aan technische niche-experts (27 procent) en commerciële vaardigheden (26 procent), maar ook wordt opgemerkt dat de vraag groter is dan het aanbod (25 procent). De functiegebieden waarbij CFO’s en financieel directeuren de meeste moeite hebben om gekwalificeerde kandidaten te vinden, zijn boekhouden/accounting (47 procent), financial controlling (27 procent) en financial/business analysis (21 procent). Slechts zes procent geeft aan dat het niet moeilijk is om kandidaten te vinden in de functiegebieden binnen finance en accounting.
 
Vraag overstijgt aanbod
"De vraag naar financiële toptalenten is groter dan het aanbod in veel gespecialiseerde functiedomeinen binnen finance. Bedrijven moeten daarom de concurrentiestrijd aangaan om deskundige financiële medewerkers aan te trekken en te behouden. Deze ‘war on talent’ duidt dan ook het belang van een optimaal wervingsproces. Nu er meer baankansen vrijkomen, is het voor werkgevers van groot belang om een voorsprong op concurrerende ondernemingen te krijgen door in te zetten op duidelijke selectiecriteria en een gestroomlijnd wervingsproces," aldus Renken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cyber Security is voor CFO's belangrijk, maar nog geen hoogste prioriteit
 Europese CFO’s: Vooruitzichten voor economie en bedrijf positief
 CFO is bereid om switch naar CEO te maken
 Nederlandse CFO gelukkiger dan buitenlandse collega's
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10