zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie snelle tips voor het uitbesteden van ICT-beheer in het onderwijs

29 juni 2015 - Het uitbesteden van het beheer van ICT-systemen is, net als veel andere ICT-gerelateerde beslissingen, niet iets dat over één nacht ijs gaat.

Er zijn een aantal belangrijke zaken die u in acht moet nemen, tijdens of voorafgaand aan de uitbesteding. De drie belangrijkste heb ik op een rij gezet. Door bewust stil te staan bij deze punten, zorgt u ervoor dat het uitbesteden u ook daadwerkelijk wat gaat opleveren. Denk aan tijdwinst, meer focus op innovatie en u kunt zich richten op uw corebusiness: onderwijs. Jean-François Bloem, commercieel manager bij MCX zet drie tips op een rij.



1. Creëer draagvlak
Het creëren van draagvlak is absoluut één van de allerbelangrijkste zaken. Beheerpartijen worden vaak gezien als partijen die ervoor zorgen dat de eigen beheerders ontslagen worden, gebaseerd op een aantal horrorverhalen. Om te voorkomen dat uw eigen beheerders de hakken in het zand gaan zetten is het goed om gezamenlijk het proces door te gaan. Overleg veel over wat het voor hen en de organisatie gaat betekenen en laat ze echt meedenken.
 
2. Heb vertrouwen
Als u eenmaal hebt besloten om het beheer uit handen te geven, vertrouw deze partij daar dan ook op. Natuurlijk moet dit vertrouwen in de loop der tijd groeien, maar door de leverancier alle ruimte te geven, komt u absoluut tot de beste samenwerking.

3. Deel uw kennis
Alle mbo’s, hbo’s en universiteiten verschillen inhoudelijk gezien op vele fronten van elkaar. Niet zo gek ook, want hiermee beconcurreren zij elkaar. Maar op ICT-vlak zijn de verschillen juist een stuk kleiner. Door kennisdeling kunnen organisaties elkaar helpen. Twee weten immers altijd meer dan één. Daarbij is iedereen binnen het onderwijs gebaat bij goed werkende systemen, blije studenten en medewerkers.
 
Brandjes blussen
Jean-François Bloem: "De performance van ICT kan een showstopper zijn binnen het onderwijs. Het belangrijkste risico dat u loopt bij een slechte performance is dat u zich continu bezig houdt met het blussen van brandjes. Het uitbesteden van het beheer kan daarom veel rust in de tent brengen. Maar doe dat dan wel altijd met de bovenstaande tips in het achterhoofd. Zo haalt u het beste uit de uitbesteding!"
 
Meer weten over het uitbesteden van het beheer van onderwijsinformatiesystemen? Raadpleeg dan het whitepaper van MCX.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Outsourcing nog steeds dé manier om op IT-kosten te besparen
 HR-afdelingen besteden meer uit
 Benelux loopt achter met uitbesteden zakelijke processen
 Spannende tijden voor gevestigde IT-dienstverleners
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10