zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Salarisverhoging: prestaties versus dienstjaren

25 juni 2015 - Uit onderzoek van Robert Half blijkt dat meer dan een derde (36 procent) van de Nederlandse HR-managers verwacht dat de salarissen van hun medewerkers dit jaar zullen stijgen. Er zijn verschillende redenen waarom werkgevers salarisverhogingen toekennen.

Een opvallende trend is dat steeds meer bedrijven salarisverhogingen koppelen aan individuele prestaties. Zo’n drie op de tien (31 procent) HR-managers geven aan het meest te zien in een salarisverhoging op basis van meetbare resultaten van de prestaties. Op die manier zouden extra salariskosten gelijk lopen met een stijging van productiviteit. Dit staat tegenover twintig procent die het aantal dienstjaren van de medewerker voorop stelt.


 
Individuele prestaties
Stephan Renken, Directeur Robert Half Nederland: "Waar vroeger het aantal dienstjaren vaak leidend was bij het toekennen van een salarisverhoging, is dit de afgelopen jaren steeds meer veranderd. Tegenwoordig hechten werkgevers meer waarde aan individuele prestaties, productiviteit en competenties. Opvallend is ook dat bedrijven steeds transparanter worden wat betreft hun salarisbeleid, zodat beslissingen over het al dan niet toekennen van een salarisverhoging duidelijk zijn voor medewerkers. We zien dat deze transparantie een positief effect heeft op de algemene werktevredenheid.
Hetzelfde geldt voor bonussen. Zowel cashbonussen als bonussen in aandelen, warrants of opties zijn vaak gelinkt aan enerzijds bepaalde objectieven die vastgelegd worden in het begin van het jaar en anderzijds aan de resultaten van het bedrijf in het algemeen. Op deze manier kan het bedrijf financiële incentives koppelen aan geleverde prestaties en resultaten."
 
De Robert Half Salarisgids 2015 biedt een uitgebreid overzicht van de gangbare salarisschalen, aanvullende arbeidsvoorwaarden en specifieke werktrends voor finance-, accounting- en administratieve professionals.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Renault-topman Carlos Ghosn ziet salaris verdrievoudigen
 Topman ING krijgt 28 procent salarisverhoging
 Gematigde verwachtingen omtrent salarisverhoging
 Een derde Nederlanders levert salaris in voor baanbehoud collega
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
25-06-2015
 | 
08:14 uur
De aloude automatische periodiek ieder jaar heeft, wat mij betreft, zijn langste tijd gehad.
Salarisaanpassing aan de hand van de jaarlijkse beoordeling is een betere optie, maar beoordelingen zijn nog steeds erg subjectief.
Daarom hebben wij een systeem ontwikkeld waarbij medewerkers door het jaar heen door collega's, medewerkers, leidinggevenden worden beoordeeld, automatisch en anoniem. Op basis van deze beoordeling kan dan de ontwikkeling van het salaris worden vastgesteld.
Tevens kan aan de hand van de methodiek de loopbaanontwikkeling worden gestuurd, waardoor medewerkers steeds een passend takenpakket hebben.
H.W.  |   | 
5-07-2015
 | 
14:02 uur
Ik vind het leerrijk om deze artikelen te lezen en zou graag in mijn mailbox HRM gerelateerde artikelen willen ontvangen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10