zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede werksfeer grootste drijfveer voor ICT’er

7 mei 2015 - Voor ICT’ers zijn een goede werksfeer, affiniteit met het bedrijf en leuk onderling contact met collega’s belangrijke motivaties voor het aannemen van een nieuwe baan.

Dit blijkt uit onderzoek van Bonque onder ruim 613 ICT-specialisten. ICT’ers bevinden zich in de luxepositie dat zij hogere eisen kunnen stellen aan hun toekomstige baan dan werkzoekenden in andere branches. Daardoor is het voor deze doelgroep soms juist moeilijk om de baan te vinden die goed aansluit bij hun persoonlijke wensen. Naast een goed salaris zijn ICT’ers vooral op zoek naar een sfeer die 100 procent bij hen past.



Gevoel
Jelle Bongertman, Teamlead Business Development bij Bonque, geeft aan dat ICT’ers graag op hun gevoel afgaan als het gaat om de keuze voor een bedrijf. "De ervaring leert dat het voor kandidaten zeer prettig is om al vanaf moment één te weten welk bedrijf vacatures open heeft staan of interesse in hen toont. Bij Bonque kunnen kandidaten direct aangeven of zij affiniteit hebben met het bedrijf en ontvangen bedrijven volledige cv’s van kandidaten die graag bij hen willen werken. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte sollicitatieprocedure. Veel ICT’ers hebben een persoonlijk lijstje met bedrijven waar zij graag willen werken. Vaak hebben ze een voorkeur voor bedrijven die bekend staan om hun prettige werksfeer en secundaire arbeidsvoorwaarden."

Vakbeurs als eerste kennismaking
Wilt u in real life een impressie krijgen van grote en kleine spelers in uw branche? Socializen met de toekomstige werkgever is ook een manier om u als professional te presenteren. Vakbeurzen zijn daarom een goede plek om potentiële werkgevers tegen te komen. U kunt vragen stellen aan de vertegenwoordigers van een interessant bedrijf en daarnaast kunt u eenvoudig een eerste indruk krijgen van de bedrijfscultuur die er binnen de organisatie heerst. Bedrijven kunnen zich op vakbeurzen, bijvoorbeeld een ICT Vakbeurs,  profileren als interessante werkgever en alvast een eerste indruk krijgen van geïnteresseerden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dé technologiebedrijven waar iedereen wil werken
 Philips en TNO winnaars Randstad Award meest aantrekkelijke werkgever 2014
 Werksfeer belangrijker dan geld
 Ideale baan IT-starters: internationaal, informeel, profit, casual, flexibel werken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10