zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'It's not all about the money'

22 april 2015 - Meer dan een derde (34 procent) van de Nederlandse HR-managers geeft aan de komende periode extra functies te creëren binnen de organisatie.

Deze extra ruimte op de arbeidsmarkt, biedt medewerkers de kans om meer mogelijkheden bij andere bedrijven te verkennen met als gevolg dat het vrijwillig personeelsverloop kan stijgen en personeelsretentie voor bedrijven des te belangrijker wordt. Robert Half onderzocht wat volgens HR-managers de voornaamste redenen zijn waarom medewerkers van baan wisselen.



Carrièrevooruitgang staat voorop
Er zijn verschillende redenen waarom medewerkers ervoor kiezen van baan te wisselen. Uit recent onderzoek van Robert Half blijkt dat volgens 33 procent van de HR-managers carrièrevooruitgang de belangrijkste reden is dat medewerkers besluiten over te stappen naar een andere werkgever. Op de tweede plaats staat een betere balans tussen werk- en privéleven (29 procent), gevolgd door een uitgebreider beloningspakket (zeventien procent) en een betere geografische locatie (zeventien procent).

Talent behouden
Bijna twee derde (63 procent) van de Nederlandse HR-managers is bezorgd in 2015 hun toptalenten te verliezen aan een ander bedrijf. Bedrijven zetten zich daarom steeds meer in om talent binnen de organisatie te behouden. Medewerkers aan het bedrijf binden is echter niet altijd gemakkelijk, zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. "Er is simpelweg geen standaardbenadering waarmee een organisatie alle medewerkers aan zich kan binden. Bij het behouden van personeel is het belangrijk om als organisatie vooral flexibel te zijn en rekening te houden met de individuele wensen van medewerkers. Wat een prioriteit is voor de ene medewerker, is dat niet per se voor de ander."
 
Acht tips voor het behouden van uw toptalenten
  • Communiceer open en duidelijk met uw medewerkers over wat hun verwachtingen, zorgen en wensen zijn.
  • Onderschat het belang van erkenning en waardering niet.
  • Bied incentives aan topperformers na afronding van een succesvol project of aan het einde van een succesvol jaar waarin ze hun doelen bereikt hebben.
  • Geef voldoende aandacht aan carrièreplanning van uw medewerkers.
  • Promoot uw ‘employer brand’ door regelmatig en consistent de missie, visie en waarden van het bedrijf te communiceren en te linken aan de bedrijfsactiviteiten of aan de manier waarop er in het bedrijf gewerkt wordt.
  • Vraag feedback aan medewerkers die al langer in dienst zijn over hun drijfveren en redenen die hen mogelijk aanzetten het bedrijf ooit te verlaten, zodat u hier op kunt anticiperen.
  • Organiseer gestructureerde exitinterviews zodat u kunt voorkomen dat andere medewerkers om dezelfde redenen hun ontslag indienen.
  • Bied een competitief en gepersonaliseerd salarispakket aan waarbij u ook voldoende aandacht geeft aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
  •  
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig
     Minder ziekteverzuim door aandacht voor persoonlijke groei
     Parttimer komt niet vooruit
     Werknemer ziet interne opleiding als belangrijkste ontwikkelfaciliteit
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10