zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Best Workplaces van Nederland 2015 bekend

26 maart 2015 - Voor de eerste keer heeft farmaceut Novo Nordisk in de categorie grote en multinationale ondernemingen de eerste plaats behaald op de lijst van Best Workplaces van Nederland. In de categorie middelgrote ondernemingen werd &samhoud Consultancy dit jaar nummer één.

In de categorie kleine en startende ondernemingen staat een nieuwkomer aan kop: Lean Consultancy Group. De organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2015 van Great Place to Work. Dit jaar deden 120 organisaties mee aan het onderzoek, deze organisaties samen vertegenwoordigen samen ruim 29.000 respondenten. Hiervan deden 79 organisaties mee voor de lijst van Best Workplaces, waarvan 42 organisaties de lijst ook daadwerkelijk haalden. Alle organisaties op de lijst mogen zich een jaar lang een Great Workplace noemen. Ofwel een organisatie waarin u vertrouwen hebt in het management, trots bent op uw baan en plezier hebt met uw collega’s.



Teamgevoel bij Best Workplaces stijgt; top excelleert op betrekken van medewerkers
De lijst wordt bepaald op basis van de uitkomsten van het medewerkerperceptieonderzoek bestaande uit 58 stellingen en twee open vragen. De vragenlijst is gebaseerd op het Great Place to Work® Model© bestaande uit de dimensies geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Daarnaast wordt er een evaluatie van het werkgeverbeleid uitgevoerd. Een combinatie die uniek is in deze branche. Opvallend is dat de Best Workplaces gestegen zijn op de mate van kameraadschap van medewerkers onderling en de Top Vijf excelleert op het gebied van het betrekken van medewerkers bij beslissingen die betrekking op hun werk en werkomgeving.

Grote en multinationale ondernemingen: nieuwe nummer een
Voor het eerst haalt farmaceut Novo Nordisk B.V. de eerste plaats in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Erik van Riet, directeur GPTW Nederland: "Novo Nordisk B.V. deed al enkele jaren mee met het onderzoek en heeft na een derde plek vorig jaar dit keer de toppositie weten te behalen. Hun missie ‘changing diabetes’ hebben zij in alle facetten van hun beleid doorgevoerd en wordt actief geleefd door hun medewerkers. Dit stimuleert trots en verbinding. Een terechte winnaar." SAS Nederland daalt na twee jaar van de toppositie naar de tweede plek. Kinderopvang organisatie Kindergarden stijgt van de achtste plek vorig jaar naar een mooie derde plek in 2015.

Top drie middelgrote ondernemingen en kleine en startende ondernemingen
&samhoud Consultancy is dit jaar de nummer één in de categorie middelgrote ondernemingen. De Europese winnaar van 2010 blijft zich ontwikkelen en heeft haar ambitie geïntegreerd in alle facetten van de organisatie. De tweede en derde plek zijn dit jaar ongewijzigd. ICM Opleidingen & trainingen behaalt de tweede plek, gevolgd door Incentro op de derde plek.
In de categorie kleine en startende ondernemingen zien we een nieuwkomer op nummer één; Lean Consultancy Group. De organisatie helpt de prestaties van organisaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean filosofie. Intermax Managed Hosting stijgt van plek vijf vorig jaar naar de tweede positie. Het PR Bureau daalt een plek naar de derde positie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 SAS, ORMIT en Tony’s Chocolonely Best Workplaces van Nederland 2014
 De nieuwe werkomgeving: van kostenpost naar strategische investering
 Werkomgeving moet samenwerken ondersteunen
 Microsoft en &samhoud Beste Werkgevers in Europa 2010
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10