zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Betalen met uw mobiel, hoe werkt dat?

23 maart 2015 - Binnenkort is het allemaal mogelijk, betalen met de mobiele telefoon. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over mobiel betalen of draadloos betalen.

Binnenkort is het mogelijk


‘Dat is dan negen euro en twintig cent alstublieft’ zegt het kassameisje. U wilt uw portemonnee pakken maar komt erachter dat u die vergeten bent. Erg vervelend, maar binnenkort niet meer.  U betaalt dan gewoon met uw smartphone, het mobiel betalen is erg in opkomst. In Nederland zijn op dit moment twee manieren om draadloos te kunnen betalen; de Multicard en de bankpas. Simyo wilt u hier graag alles over vertellen.
 
De NFC-bankpas
Op dit moment kunnen klanten van ABN AMRO en ING hier al gebruik van maken. De NFC bankpas is een pas waarmee betaald kan worden zonder een pincode in te voeren. U kan de pinpas (een aantal seconden) tegen de zijkant van het apparaat houden en het bedrag wordt van uw bankrekening afgeschreven. Deze manier van betalen kan tot een bedrag van 25 euro. Wilt u een bedrag wat hoger is dan 25 euro dan moet de pincode worden ingevoerd.
 
Multicard
Een multicard heeft niks met een bank te maken. Via de app MyOrder van multicard kunt u uw bankrekening koppelen aan uw digitale portemonnee. Door een sticker op de achterkant van uw telefoon kunt u betalen, u bepaalt zelf via de app hoeveel geld u in de digitale portemonnee stopt.
 
Betalen met uw mobiel
Met mobiel betalen koppelt u een bankrekening aan uw smartphone. Het lijkt op een OV-chipkaart, met als grootste verschil dat u er niet eerst een saldo op moet zetten. Een NFC-chip is namelijk gekoppeld aan uw bankrekening. Op dit moment zijn er verschillende manieren om mobiel te betalen bijvoorbeeld Rabo Wallet en Apple pay, lees hier meer over deze manieren.
 
Beveiliging en diefstal
Zodra u met uw mobiel wilt betalen is het belangrijk dat de beveiliging van uw smartphone op orde is. U kunt zelf instellen dat voor bedragen onder de 25 euro een pincode ingevoerd dient te worden, voor bedragen boven de 25 euro is dat altijd de bedoeling. U kunt een transactie beveiligen via pincode of via een vingerafdruk.
Naast de beveiliging van uw smartphone is het ook belangrijk te weten wat u moet doen als uw smartphone gestolen wordt. Ontkoppel direct voor de zekerheid uw MyOrder-app. Wanneer uw NFC-pinpas wordt gestolen, blokkeer dan direct uw bankrekening.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie IT-trends voor 2015: mobiel betalen, data en BYOA & BYOD
 Pinnen, contant geld of bitcoins: het gaat niet om de betaalmethode maar om de keuze
 'Kwetsbare groep' vindt cash nog altijd het handigst
 Mobiel betalen enthousiast ontvangen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10