zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannen rijden om voor mooie occasion

20 maart 2015 - Zeker tweederde van de Nederlanders kiest voor een auto 'met de kop eraf', zo blijkt uit onderzoek door LeasePlan Nederland. De oriëntatie op deze tweedehands auto gebeurt steeds meer online.

Dit is duidelijk leeftijdgebonden: vooral jongeren geven aan online aan de zoektocht te beginnen. Boven de 40 jaar bezoeken consumenten liever een showroom. Vooral mannen zijn bereid om ver te reizen om een occasion te bekijken, zeker als het gaat om een relatief duurdere occasion.



Autosites
Bij online oriëntatie is de site Marktplaats favoriet, op de voet gevolgd door AutoScout24, AutoTrack.nl en Auto Trader. Sites van leasemaatschappijen zijn niet de eerste plaats waar consumenten hun tweedehands auto zoeken: slechts vijf procent van de automobilisten nemen deze mee in het oriëntatieproces.

Oud of kapot
Als aanleiding om op zoek te gaan naar een 'nieuwe' auto, noemen de respondenten uit het onderzoek vaak dat de huidige auto te oud (50 procent) of kapot (28 procent) is, maar ook dat de onderhoudskosten te hoog zijn (35 procent) of dat de gebruikskosten te hoog zijn geworden (24 procent).

Inzicht in schade- en onderhoudshistorie
Uit het onderzoek blijkt dat consumenten die bewust kiezen voor een ex-leaseauto dit doen vanwege de zekerheid en de transparantie over de onderhoud- en schadehistorie. Bijkomend voordeel is dat ex-leaseauto's vaak luxer zijn uitgevoerd. Naast duidelijkheid over het onderhoud blijft prijs een belangrijke afweging voor consumenten die op zoek zijn naar een occasion.
"Wij adviseren consumenten om de juiste afwegingen te maken bij het kopen van een occasion, goedkoop is bij een tweedehands auto vaak duurkoop," zegt Martijn Versteegen, Marketing Directeur bij LeasePlan Nederland. "Naast prijs zijn er tal van zaken waar u als occasionkoper op moet letten om een goede aanschaf te kunnen doen. Wij komen binnenkort daarom met een checklist op onze site, die consumenten kunnen gebruiken bij het aanschaffen van een tweedehands auto."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Duitse auto’s scoren goed in ‘Used Car Report’
 Brussel is de beste stad voor tweedehands auto
 Verkoopcijfers elektrische auto’s in Nederland ongekend hoog
 Leaserijder kiest voor ruimte en PK’s
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10