zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal vacatures voor de Participatiewetdoelgroep stijgt naar 35

18 maart 2015 - In februari waren er 203 vacatures gericht op de Participatiewet te vinden op Nederlandse werkgevers- en vacaturesites. Daarvan waren er 35 (17,2 procent) ook daadwerkelijk gericht op de beoogde doelgroep.

Ten opzichte van de januari 2015 een stijging van vijftien vacatures en daarmee bijna een verdubbeling. Met het oog op het halen van de doelstellingen van de Participatiewet ligt het aantal vacatures ver onder het aantal dat nodig is. Goed nieuws is dat het volume een stijgende lijn kent. Dit blijkt uit analyses van de website participatiewerkt.nl


 
90.000 personen uit de Participatiewet zoeken zelfstandig naar een baan
Van ongeveer vijftien procent van de doelgroep passend binnen de Paticipatiewet en met een loonwaarde > 80 procent, wordt verwacht dat zij zelfstandig een baan kunnen vinden. Deze groep van circa 90.000 personen is op papier – gezien de beperkte aanpassingen die werkgevers hoeven te maken – de meest kansrijke en aantrekkelijke die valt binnen de nieuwe wetgeving. Daarmee zou ook het grootste gedeelte van de beoogde 125.000 extra vacatures tussen nu en 2026 vervuld kunnen worden.

Expliciete vraag
Tegelijkertijd is de constatering dat deze groep nauwelijks vacatures kan vinden waarin expliciet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt gevraagd. Met 35 vacatures in februari 2015 en 55 vacatures in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar, laten werkgevers een belangrijke kans liggen om juist deze doelgroep te vinden. "We zien dat vraag en aanbod gericht op de Participatiewet elkaar op dit moment niet weten te vinden. Er wordt hard gewerkt binnen organisaties en het UWV om hier een brug te slaan. Tegelijkertijd ligt er een belangrijke kans om in vacatures ook expliciet kenbaar te maken dat zij bedoeld zijn voor de doelgroep binnen de Participatiewet", aldus Geert-Jan Waasdorp, een van de oprichters van participatiewerkt.nl.

Aantrekkend volume
Er is duidelijk een groeiende lijn zichtbaar in het aantal vacatures met de term "Participatiewet" (bron: Jobfeed.nl). Ook de verhouding binnen dit volume dat zich op de Participatiewet-doelgroep ligt, stijgt voorzichtig.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 In januari slechts twintig vacatures gericht op de Participatiewet
 Minimaal een miljoen vacatures nodig voor slagen Participatiewet
 Participatiesamenleving kost burger geld
 Eerste Kamer pleit voor arbeidsgehandicapten als onderdeel MVO-beleid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10