zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechte mondverzorging heeft negatieve gevolgen voor carrière

10 maart 2015 - Een slechte adem? Bloedend tandvlees? Veel mensen hebben hier last van. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft weleens een slechte adem. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer aandacht besteden aan hun mondgezondheid.

Zij willen het liefst een stralende lach en een frisse adem. En... ook niet onbelangrijk, zij beoordelen een eventuele partner hierop!



Vrouwen alert op slechte adem
Vrouwen zijn meer dan mannen, alert op een slechte adem. Angst voor sociale afwijzing ten gevolge van een slechte adem of andere mondproblemen, speelt daarbij een grote rol. Hoewel mannen en vrouwen even vaak de mondzorgpraktijk bezoeken, lijkt de laatste groep zich meer bewust van het belang van goed poetsen en het schoonmaken tussen de tanden en kiezen. Vrouwen verzorgen hun mond veel beter en - belangrijker nog - beoordelen mannen hierop! Vrouwen zullen een potentiële partner sneller afwijzen wanneer deze een slechte adem heeft. Dit blijkt uit onderzoek dat Yvonne en Bram Buunk onlangs presenteerden tijdens het World Dental congres van de FDI in India. Aan het onderzoek werkten 1.677 personen mee van achttien jaar en ouder.

Slechte adem negatief voor carrière
Ernstige slechte adem (halitose) kan zelfs substantiële economische gevolgen hebben. Door de effecten van schaamte op sociale interactie, kan dit zelfs een succesvolle carrière in de weg staan.

Hoe komt u aan een slechte adem of bloedend tandvlees?
De vervelende geur uit de mond wordt in 90 procent van de gevallen veroorzaakt door stinkende zwavelgassen van bacteriën in de mond. Drie van de vier volwassenen heeft weleens last van ontstoken tandvlees. Wanneer het tandvlees bloedt, betekent dat dit ontstoken is, vaak komt dit voort uit een slechte mondverzorging. Bij een ernstige tandvleesontsteking kunnen tanden en kiezen los komen te staan.

Mond en gezondheid
Bekend is dat gezondheidsproblemen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten worden beïnvloed door bacteriën in de mond. Ook is er een verband tussen ontstoken tandvlees en vroeggeboorte, dementie en reuma. Redenen genoeg om de mond heel erg goed te verzorgen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds meer Nederlanders in topconditie
 Gezonde traktaties op werk zijn not-done
 De Foodtrends voor 2015
 Singles willen gezonder leven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10