zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Adecco in 30 landen op zoek naar ‘CEO for One Month’ 2015

10 maart 2015 - Adecco Group daagt jongeren in 30 landen uit om een gooi te doen naar de unieke positie van ‘CEO for One Month’. Bij de 30 landelijke Adecco-organisaties krijgen zij de kans om een maand lang mee te draaien met de lokale Adecco-top.

Een finale kandidaat zal ook werken als ‘CEO for One Month’ bij de internationale Adecco Group met de Adecco Group CEO Patrick De Maeseneire.



Jeugdwerkloosheid
Het initiatief ‘CEO for One Month’ is onderdeel van het wereldwijde Adecco Way to Work programma, waarmee Adecco ten strijde trekt tegen de jeugdwerkloosheid. Met het initiatief biedt Adecco 30 jongeren de unieke kans om direct ervaring op te doen op het hoogste leidinggevende niveau van een Fortune 500 organisatie. De ultieme ervaring zet de carrière van de geselecteerde kandidaten in de hoogste versnelling. Wie de rol van ‘CEO for One Month’ uiteindelijk krijgt, heeft de gelegenheid om een maand lang met een bijbehorend topsalaris zelf te ervaren wat het is om een bedrijf met 32.000 medewerkers aan te sturen, dat in 2013 een omzet van 19,5 miljard euro wist te realiseren.

Paola Ospina
De uit Colombia afkomstige Paola Ospina was in 2014 ‘CEO for One Month’. Ze zegt over haar belevenis: "Dit is de meest bijzonder kans die me ooit ten deel is gevallen. Mijn leven is erdoor veranderd. Ik gun alle jongeren een zelfde ongelooflijke ervaring." Paola heeft intussen een functie aangeboden gekregen bij Adecco Spanje. Ze gaat daar aan de slag op de afdeling Marketing, wat uitstekend matcht met haar opleiding en ambities.

‘CEO for One Month’ App
Jongeren van over de hele wereld kunnen solliciteren via de ‘CEO for One Month’ App. In de eerste ronde worden in 30 landen potentiële "CEO’s" geselecteerd. In de zomer draaien zij een maand lang mee met de betreffende ‘Country Managers’. In Nederland neemt CEO Patrick Bakker de geselecteerde kandidaat onder zijn hoede. De tien meest succesvolle kandidaten gaan door naar de eindronde. Binnen een uitdagende ‘CEO for One Month’ Boot Camp strijden ze om de ultieme positie. De uiteindelijk geselecteerde kandidaat gaat in september 2015 op het internationale hoofdkantoor in Zürich als Adecco Group CEO aan de slag.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 In twaalf stappen naar een optimale CEO-reputatie
 CEO’s zijn 50-plussers uit de Randstad
 Rotterdam blijkt broedplaats voor CEO’s
 Elf tips voor beginnende topmanagers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10