zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Nederlanders zijn solidair met Groningen, nu snel daden'

3 maart 2015 - Nederlandse eigenwoningbezitters zijn solidair met de inwoners van de provincie Groningen. In alle provincies en in alle politieke gelederen wordt onderschreven dat de veiligheid van de bewoners van Groningen voorop moet staan.

De financiële gevolgen moeten door heel Nederland moeten worden gedragen. Dat blijkt uit onderzoek door Vereniging Eigen Huis onder ruim 2300 leden buiten de provincie Groningen.



Expliciete excuses
"Vereniging Eigen Huis vindt dat na de rapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid waaruit blijkt dat de veiligheid van de Groningers volstrekt niet is meegewogen niet langer gesproken kan worden van gasschade maar dat de benaming gasschande inmiddels gepast is," zegt Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen namens de vereniging. Vereniging Eigen Huis vindt expliciete excuses van kabinet, NAM en overige betrokkenen aan de Groningers noodzakelijk als eerste stap tot herstel van het ernstig beschadigd vertrouwen. "Deze gasschande is alleen goed te maken door de belangen van de Groningers voorop te stellen bij toekomstige beslissingen en financiële belangen daaraan ondergeschikt te maken. Er moet haast gemaakt worden met echte maatregelen."

Veiligheid voorop
Vereniging Eigen Huis legde haar ledenpanel de stelling ‘de veiligheid van bewoners in Groningen moet voorop staan en de financiële consequenties daarvan moeten alle Nederlanders samen dragen’ voor. Maar liefst 80 procent van de ondervraagden is het met die stelling eens of helemaal eens. Mensen die het niet met de stelling eens waren gaven veelal aan dat wat hun betreft de veroorzakers, en dan met name de NAM, alle financiële gevolgen moet dragen.

Het onderzoeksrapport is hier beschikbaar. Op die site is ook een kaart met de score per provincie en een diagram met uitsplitsing naar politieke voorkeur te vinden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vertrouwen in woningmarkt vlakt af
 Nieuwbouwkoper slechter af met nieuw bouwtoezicht
 Vertrouwen woningmarkt stijgt twaalf maanden op rij
 Consumentenvertrouwen woningmarkt sterk in de lift
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10