zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Illegale software en malware nauw met elkaar verbonden

2 maart 2015 - Er bestaat een link tussen illegale software en malware op pc’s. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van BSA | The Software Alliance. De analyse, uitgevoerd door IDC, toont een significant verband aan tussen de hoeveelheid ongelicentieerde pc-software in een land en de hoeveelheid malware die in dat land voorkomt.

De implicaties voor overheden, bedrijven en gebruikers zijn duidelijk: het vermijden van ongelicentieerde software op hun netwerken helpt de risico’s op cybersecurity-incidenten te verkleinen.


 
Malware-infecties
"Malware-infecties kunnen grote problemen veroorzaken. Organisaties zijn op zoek naar de beste manier om zich daartegen te beschermen," zegt Jodie Kelley, Senior Vice-president en General Counsel van BSA | The Software Alliance. "De analyse toont aan dat er daadwerkelijk een verband bestaat tussen het gebruik van illegale software en malware. Dit betekent dat goed softwaremanagement een essentiële eerste stap is voor het reduceren van cybersecurity-risico’s."
Onderzoeksbureau IDC vergelijkt in de statistische analyse de geïnstalleerde, illegale software op pc’s in 81 landen met de hoeveelheid aangetroffen malware op deze pc’s. Deze data is bijgehouden door BSA | The Software Alliance-lid Microsoft. Uit de analyse blijkt een sterke positieve correlatie (r=0.79) tussen de hoeveelheid ongelicentieerde software en het aantal malware-incidenten. Verdere analyses tonen aan dat de hoeveelheid illegale software in een land een sterke voorspeller is voor het aantal keren dat een land geconfronteerd wordt met malware.

Illegale software
Het onderzoeksrapport bouwt voort op het vlaggenschiponderzoek van BSA | The Software Alliance over het wereldwijde gebruik van ongelicentieerde software. Uit het BSA Global Software Survey rapport 2014 blijkt dat in het voorgaande jaar 25 procent van de geïnstalleerde software in Nederland ongelicentieerd was, vergeleken met 43 procent wereldwijd. Ook blijkt uit de enquête dat het voorkomen van malware de belangrijkste reden voor computergebruikers is om legale software te gebruiken. Van alle risico’s die illegale software met zich meebrengt, beschouwt 64 procent van de gebruikers de ongeautoriseerde toegang voor hackers als belangrijkste risico, en 54 procent het verlies van data.

Een volledige versie van het onderzoeksrapport Unlicensed Software and Cybersecurity Threats is hier te downloaden. 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers
 Mobiele malware doet aanslag op vertrouwen
 Kwart software in Nederland is illegaal
 Comeback populaire Remote Access Tool ‘Poison Ivy’
 
 
reacties
 
Wim B.  |   | 
2-03-2015
 | 
12:54 uur
Geen verrassende resultaten komen uit dit onderzoek... om het licht uit te drukken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10