zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom ondanks hard werken uw expertise onzichtbaar blijft

24 februari 2015 - Bent u ook regelmatig bezig met werkzaamheden waar u goed in bent, maar die u – als u heel eerlijk bent – niet heel erg leuk vindt om te doen? Dan zit er te weinig Gaaf in uw werk.

"Werk kun je simpelweg onderverdelen in drie categorieën, namelijk Gewoon, Goed en Gaaf," volgens Heidi Does van academievoormindfulleiderschap.nl. "Wanneer managers, team-/projectleiders of ervaren professionals klagen dat ze zich niet gezien of gehoord voelen door hun leidinggevende of MT, dan blijkt vaak dat de verhouding tussen Gewoon, Goed en Gaaf Werk niet in orde is".



Gewoon en Goed Werk geeft uw functie recht van bestaan
Gewoon Werk zijn al die activiteiten die ongemerkt uw dag vullen. Ze kosten u tijd én energie, zonder dat u er ook maar één deuk in een pakje boter mee slaat. Niemand merkt het op als u er een dag of langer de brui aan geeft. Denk aan: bijwerken van administratie, wegwerken van e-mails en meer van dat ‘druk-met-niks’ gedoe. Goed Werk is werk waarvoor u bent aangenomen. U doet uw ding: uw accounts managen, uw patiënten behandelen, uw studenten lesgeven. Bijna al uw tijd en aandacht gaan naar Goed Werk. Niet zo gek, want Goed Werk geeft u recht van bestaan binnen uw organisatie. En de organisatie heeft recht van bestaan dankzij u: u doet uw werk goed en samen met uw collega’s zet u een product of dienst in de markt. Alles goed en wel, maar u denkt steeds vaker: ‘Is dit het nou?’ En dan is er Gaaf Werk.

Gaaf Werk geeft u podium als expert
Met Gaaf Werk creëert u podium voor uw expertise. Want met Gaaf Werk liggen uw kennis, ervaring en expertise volledig op één lijn. U laat er het beste van uzelf mee zien. Zonder dat het u energie kost. Van Gaaf Werk gaat uw hart sneller kloppen. U kan er al uw creativiteit in kwijt. U zoekt er de grenzen van uw talent en kwaliteiten mee op. Gaaf Werk geeft uw plezier. Gaaf Werk heeft effect. Heeft impact. Voor uzelf. Én voor uw klanten, patiënten of studenten. U maakt er de wereld een beetje mooier mee. Gaaf Werk is kicken. En toch… Als Gaaf Werk kicken is, waarom hoor je dan zo zelden de verzuchting: ‘Ik heb veel te veel Gaaf Werk op mijn bord liggen. Ik ben overladen met zinvol, boeiend werk dat echt een verschil maakt!’
"Hiervoor zijn twee redenen," zegt Does. Reden 1: Goed Werk kent een voorspelbare, comfortabele routine. U weet wat er van u verwacht wordt en dat is wat u levert. Goed Werk voelt veilig en vertrouwd. Als het erop aankomt, doet u het met twee vingers in uw neus. Figuurlijk dan. En reden 2: Tegenover het gemak van Goed Werk staat de onzekerheid van Gaaf Werk… Gaaf Werk mag dan de belofte van status, impact en voldoening in zich dragen, er is ook een risico aan verbonden. Met Gaaf Werk laat u de relatief veilige routine van Goed Werk los. En onbewust voelt dat eng. Heel eng! Dus houdt u vast aan Goed Werk. Bent u er zelfs een beetje aan gehecht.
Daarom zegt u makkelijk ‘ja’ tegen (nog) meer Goed Werk. Waarmee u uw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken weer een fikse zwieper geeft. En u zich niet gehoord en gezien voelt voor wat u werkelijk waard bent… Klaar mee? Zeg dan af en toe eens ‘nee’ tegen Goed Werk. Claim uw podium als expert. Ga voor Gaaf.

Vraag het gratis e-book ‘Elke dag moeiteloos effectief in je werk’ aan op www.academievoormindfulleiderschap.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Laat uw passie niet uw neergang zijn
 Vier tips van John Cleese voor managers
 Hoge werkdruk begin van neerwaartse spiraal
 Werknemer verkiest geld boven leuke baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10