zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Liever nieuwste telefoon dan goede manager'

20 februari 2015 - Medewerkers de nieuwste telefoons, tablets en laptops geven, is de effectiefste manier om de werknemerstevredenheid te verhogen. Dit blijkt uit het Fujitsu IT-tevredenheidsonderzoek naar devices onder 1.172 respondenten. Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen op de vreemdste plekken werken.

Op de vraag hoe hun tevredenheid op werk vergroot kan worden, geeft een kwart van de ondervraagden aan dat dit met behulp van nieuwe devices kan. Men vindt dit nog belangrijker dan betere managers (21 procent) en meer zeggenschap in de koers van de organisatie (zeventien procent). Ronald Bottenberg, consultant bij Fujitsu: "Hier ligt een uitgelezen kans voor werkgevers om hun medewerkers meer te motiveren. Apparatuur is immers makkelijker te vervangen dan managers."



Thuiswerken in bed of bad
Opvallende conclusie uit het IT-tevredenheidsonderzoek is dat mensen op steeds meer plekken ‘thuiswerken’. De eettafel is de populairste werkplek, gevolgd door een aparte werkkamer. Een tiende van de respondenten geeft aan wel eens in bed te werken. Bijna vijf procent werkt soms op de wc en ook in bad geven respondenten aan werk te verzetten. Bottenberg: "De vreemde plekken waarop mensen soms werken, laten zien dat de grens tussen werk en privé steeds vager wordt."

Hybride apparaten aan opmars bezig
Het onderzoek laat zien dat hybride apparaten sterk in opkomst zijn. Een hybride is een laptop die ook een tablet kan zijn, bijvoorbeeld door het scherm los te koppelen of het toetsenbord om te draaien. Een tiende van de werkende respondenten werkt al met zo’n nieuwerwets device. De belangstelling voor een hybride apparaat is bij mannen bijna twee keer zo groot als bij vrouwen. De ervaringen zijn over het algemeen positief. Wel zijn vier op de tien hybridegebruikers kritisch. Zij stellen dat het apparaat niet aan hun eisen voldoet. Bottenberg: "Veel klachten gaan over de snelheid van een device. Vooral jongeren storen zich aan de prestaties van hun devices. Het is voor hen belangrijk om snel en overal te kunnen werken. Ze willen daarin niet belemmerd worden."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht mobile trends voor 2015
 Vijf aandachtspunten ter voorbereiding op toestroom smart devices
 Tien tips voor een succesvolle BYOD-implementatie
 Vijf Android Wear apps die straks op iedere smartwatch staan
 
 
reacties
 
Hans  |   | 
23-02-2015
 | 
11:01 uur
Gezien de bron van het onderzoek: geen opvallende uitkomst. Denk echter wel dat het woord 'even' ontbreekt in de inleidende zin. Deze moet volgens mij als volgt zijn ... is de effectiefste manier om de werknemerstevredenheid EVEN te verhogen. Het is met dit soort materiële zaken net als met loonsverhogingen: het effect ervan is binnen 4 - 6 weken uitgewerkt. Ofwel, in dat laatste geval, na 2 loonstrookjes. Het eerste (na de verhoging) is leuk - 'hé het staat er inderdaad op', vanaf het tweede is het alweer gewoon en leef je ernaar. Hetzelfde geldt voor auto's en bovengenoemde devices. Als jij niet of matig met jouw manager door een deur kan, wordt je daar, qua werkplezier/tevredenheid dagelijks mee geconfronteerd (is namelijk de werkelijk grootste frustratie op de werkvloer). En dan helpt die nieuwe telefoon of tablet toch echt maar heel even om dat te compenseren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10