zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kantoorpand in te zetten als marketingtool?

9 februari 2015 - Als manager kunt u tal van marketing activiteiten inzetten zoals adverteren, beurzen, mailings, autobelettering en nog veel meer. Het inzetten van het bedrijfspand als marketingtool is echter iets wat nog beperkt gebeurt.

Daarom legt Geert van Kunststofplatenshop.nl in dit artikel uit wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van uw kantoorpand als marketingtool. "Een bedrijfspand is een plaats van herkenning en kan veel bijdragen aan het imago en de uitstraling van een bedrijf. Het blijft nu vaak beperkt tot lichtreclame of een spandoek op de gevel. Er zijn in de loopt der tijd steeds meer mogelijkheden gekomen om een bedrijfspand op een mooie en originele manier tot een marketingtool te maken. In dit artikel vier manieren om dit te doen."


 
Led verlichting
Het aanbrengen van LED verlichting is een relatief eenvoudige manier om een kantoorpand op te laten vallen in het donker. Door de LED-kleur aan te laten sluiten bij de kleur van de huisstijl ontstaat een stuk herkenbaarheid. Een mooi voorbeeld is het bedrijfspand van Concrex wat is gedaan door gevelbouwer JM van Delft & Zn
 
Trespa gevelbekleding
Het bekleden van bedrijfspanden met Trespa plaatmateriaal is iets wat we steeds vaker zien. Dit is een relatief eenvoudige oplossing om een bedrijfspand een mooie opvallende uitstraling te geven.  Een mooi voorbeeld is het kantoor van het Eglo (). Door het gebruik van verschillende kleuren en het uitfrezen van het logo ontstaat een mooi en herkenbaar geheel.

Video mapping en projecteren
Met licht of een beamer projecteren op de gevel van een kantoorgebouw is ook iets wat steeds vaker gebeurt. Het is een manier om het bedrijfspand ook in het donker op te laten vallen. Vooral bij openingen van nieuwe gebouwen zien we het projecteren van video (video mapping) op de gevel steeds vaker. Bij winkelpanden is het projecteren in de winkel een toepassing die steeds vaker wordt gebruikt. Ricoh en Mercedes-Benz zijn goede voorbeelden hiervan.

Opvallen binnen Google
Om op internet beter op te vallen met het bedrijfspand zijn er verschillende manieren om dit te doen. Wanneer het bedrijfspand een groot plat dak heeft is het logo groot op het dak te zetten een manier om op Google Earth zichtbaar te worden. Ook is het tegenwoordig mogelijk om het bedrijfspand virtueel te laten zien op Google. Dit gaat middels Google 360 graden fotografie wat een verlengde is van Google streetview. BMW en Search Science hebben dit hebben toegepast.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Licht is belangrijker voor prestaties dan u denkt’
 Natuur op kantoor zorgt voor dertien procent meer welzijn
 Vijf manieren om meer privacy op de werkplek te realiseren
 Nederlanders ervaren hoog welzijn op kantoor
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10