zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minimaal een miljoen vacatures nodig voor slagen Participatiewet

3 februari 2015 - Om minimaal 125.000 extra banen te creëren, zal een veelvoud aan vacatures nodig zijn de komende elf jaar. Door verloop, pensionering, uitval, (regionale) mismatch, vervangingsvraag en niet ingevulde vacatures zullen veel meer vacatures nodig zijn.

Ook het gegeven dat de meeste vacatures geen fulltime banen betreffen, maakt dat er veel meer vacatures nodig zijn om tot 125.000 extra duurzame banen te komen. Een voorzichtige schatting is dat dat er minimaal 1.000.000 vacatures nodig zijn (zeven procent van de geschatte totale vraag op de arbeidsmarkt voor de komende elf jaar) om minimaal 125.000 extra banen duurzaam te creëren. "Er ligt al een bijzonder grote uitdaging bij het creëren van een  miljoen vacatures in elf jaar. Maar de grootste uitdaging ligt niet bij het aantal vacatures, maar vooral in het matchen van het aanbod met zijn specifieke kenmerken en arbeidswensen, met de mogelijkheden bij werkgevers," aldus Geert-Jan Waasdorp, initiatiefnemer participatiewerkt.nl.



Podium om geschikte kandidaten te vinden
Om binnen de kaders van de Participatiewet de meest geschikte kandidaten te vinden, is het belangrijk dat werkgevers zich sterk en onderscheidend profileren. Werkgevers met een duidelijke visie, een wervings-, selectie- en hr-beleid dat aansluit bij de doelgroep zal uit de rijke pool met kandidaten, de geschiktste kandidaten kunnen kiezen. Een sterk werkgeversmerk trekt het beste talent aan. De banensite Participatiewerkt.nl wil de brugfunctie vervullen tussen werkgevers en baanzoekers die passen binnen de kaders van de Participatiewet. Hiermee willen we een groep die nu wel wil werken, maar slechts een beperkte kans heeft op de arbeidsmarkt extra perspectief te geven.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Participatiesamenleving kost burger geld
 Eerste Kamer pleit voor arbeidsgehandicapten als onderdeel MVO-beleid
 Onvoldoende Wajongers voor de Participatiewet
 CNV: Participatiewet alleen succes als mensen baan krijgen
 
 
reacties
 
Harry Haddering  |   | 
18-02-2015
 | 
15:21 uur
De heer Waasdorp heeft zeker een punt maar ik vind dat hij onvoldoende laat meewegen dat er voor deze groep meer Moet gebeuren dan alleen het beschikbaar stellen van vacatures uit onze ervaringen binnen onbeperktaandeslag.nl is gebleken dat juist het directe contact tussen de werkzoekenden en de werkgever een belangrijke graadmeter is voor succes de match tussen de mens in de vacature is iets dat aandacht verdient Voor het slagen van het participatie proces, ik ken de heer Waasdorp persoonlijk niet maar zijn website geeft mij niet de indruk dat dit element aandacht krijgt op een niveau zoals dat nodig is in mijn beleving binnen zijn aanpak .

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10