zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven lopen voorop in het gebruik van publieke cloud-diensten

30 januari 2015 - Een recent onderzoek van Techconsult, uitgevoerd in opdracht van Barracuda Networks, toont de belangrijkste toepassingen en redenen aan waarom bedrijven in Europa publieke cloud-diensten het meest inzetten.

IT specialisten uit tien landen in Europa kregen de gelegenheid om aan te geven welke voor- en nadelen zij zien als het gaat om public cloud. Uit het onderzoek komt naar voren dat 58 procent van de ondervraagden aangeeft dat kostenbesparingen de belangrijkste reden is om over te stappen naar de cloud, gevolgd door het verbeteren van flexibiliteit en schaalbaarheid (40 procent). Veiligheid van data blijft een punt van zorg.


Messaging-, data-exchange- en opslagdiensten zijn volgens het onderzoek de meest gebruikte cloud-diensten, zegt respectievelijk 38 procent, 34, procent en 34 procent van de respondenten. Slechts 24 procent van de IT managers geeft aan beveiliging te gebruiken of van plan zijn te gebruiken vanuit de cloud.

Nederland is koploper in het gebruik van cloud-diensten
Acht procent van de ondervraagde Nederlandse IT managers geeft aan dat het grootste deel van hun IT infrastructuur al verhuisd is naar de cloud. Dit is hoog tegenover een gemiddelde van 4,8 procent in andere Europese landen.
Nederlandse IT-managers maken zich minder zorgen over veiligheid van data vergeleken met Duitse collega’s
Ook blijkt uit het onderzoek dat de Nederlandse IT managers zich niet zoveel zorgen lijken te maken over de veiligheid van het gebruik van cloud-diensten. Zo geeft slechts 22 procent aan het eens te zijn met de stelling dat bedrijfsinformatie alleen veilig is wanneer de IT in eigen beheer blijft. Duitsland is hierin voorzichtiger: 55 procent van de IT-managers bij de oosterburen is het eens met dezelfde stelling.

Pragmatische houding
"We zien de groeiende acceptatie van publieke cloud-diensten als een indicatie dat bedrijven een meer pragmatische houding hebben na een fase waarbij onzekerheid een centrale rol speelde. Er zijn weinig bedrijven die de mogelijke kostenbesparingen, flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud negeren. Alhoewel de meningen in Europa verdeeld zijn als het gaat om risico’s van de publieke cloud, zijn veel bedrijven voornemens aanvullende beveiligingsmaatregelen te nemen. Publieke cloud-diensten zoals Microsoft Azure of Amazon AWS maken deel uit van de oplossingen die IT-afdelingen aanbieden," zegt Wieland Alge, VP en General Manager EMEA bij Barracuda.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cloud maakt optimale bereikbaarheid mogelijk
 Platform-as-a-Service steeds belangrijker bij nieuwe hybrid cloudprojecten
 Cloud levert middelgrote bedrijven kostenbesparing op van 25 procent
 Hybride cloud meest ideale cloud-vorm
 
 
reacties
 
Tijs Huetink  |   | 
2-02-2015
 | 
14:37 uur
De uitkomsten van het onderzoek zullen wel kloppen maar ik vraag af of bedrijven een bewuste keuze maken voor public cloud of voor de cloud in het algemeen.

Onze ervaring is dat dit vaak niet het geval is en dat bedrijven vaak het advies van hun leverancier volgen en dan achteraf veel minder enthousiast zijn.

Uit oogpunt van kosten of gezichtsverlies zal men niet snel op hun schreden terugkeren maar wij hebben meerdere cases waarin klanten daar uiteindelijk toch voor gekozen hebben.

Er is niets mis met public Cloud maar deze schoen past niet iedereen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10