zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland net buiten top tien in jaarlijkse Global Talent Competitivenes

22 januari 2015 - In het jaarlijkse, onafhankelijke internationale onderzoek naar talentontwikkeling, de Global Talent Competitiveness Index (GTCI), is Nederland als twaalfde geëindigd.

Dit blijkt uit de tweede editie van de GTCI die gisteren is gepubliceerd door INSEAD (internationaal instituut voor managementopleidingen). De index komt onder andere tot stand door het Human Capital Leadership Institute (HCLI) en Adecco. De GTCI meet het concurrerend vermogen van een land, wat betreft hun vaardigheden op het gebied van het aantrekken en vasthouden van talent.



Talentdiscrepantie
Talent goed inzetten en benutten, blijft een zeer concurrerende bron in de hedendaagse wereldwijde economie. Op dit moment zijn er 200 miljoen werklozen, onder wie 75 miljoen jonge mensen. Toch worden elk jaar miljoenen vacatures over de hele wereld niet ingevuld, waaronder meer dan acht miljoen banen in Europa en de VS. Deze talentdiscrepantie is rampzalig voor het optimaal floreren van economieën. Op het moment dat landen deze talentdiscrepantie goed aanpakken, winnen ze voor hun eigen economie.

Nederland versus andere Europese landen
In de top twintig van de GTCI staan veertien Europese landen. Bovenaan de ranglijst staat Zwitserland, gevolgd door Singapore. Nederland presteert beter in de GTCI dan een aantal van de dichtstbijzijnde concurrenten, zoals België, Duitsland en Oostenrijk. Bovendien maakt Nederland een inhaalslag ten opzichte van de Scandinavische landen.
Monique Onstenk, HR Director van Adecco Group Nederland: "De GTCI laat zien dat Nederland op de goede weg is met het benutten van human capital. Nederland staat vrijwel bovenaan wat betreft ontwikkelen van en groeimogelijkheden voor talent, maar op het gebied van beroepsvaardigheden zijn nog wel verbeteringen mogelijk. Het is de uitdaging om deze op te pakken, zodat Nederland volgend jaar nog hoger scoort op de GTCI."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie aanbevelingen om talentcrisis te lijf te gaan
 De beste bedrijven kweken hun eigen talent
 Vier do’s en don’ts op het gebied van talentontwikkeling
 Manage talent én functie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10