zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom gebruikerservaring een belangrijk onderdeel vormt van uw mobiliteitsstrategie

12 januari 2015 - Het is geen geheim dat mobiliteit en BYOD de manier waarop mensen werken en organisaties hen daarbij ondersteunen behoorlijk hebben veranderd.

Er bestaan echter hardnekkige misverstanden over deze ontwikkelingen: mobiliteit is veel meer dan werknemers op afstand toegang bieden tot bedrijfsmiddelen en mobiele devices worden door veel bedrijven ten onrechte gezien als ‘gadgets’. Dat stelt Peter van Leest, Country Manager Nederland van Citrix, die deze als volgt schreef: "Daarmee doet u smartphones en tablets tekort: ze worden tegenwoordig voor bijna elke professionele toepassing gebruikt en kunnen de productiviteit verhogen. Daarom is het hoog tijd voor een mobiliteitsstrategie; als uw organisatie daar nog niet over beschikt, dan is het verstandig om daar nu over na te gaan denken."

Uitdagingen 
Van Leest: "De implementatie van een mobiliteitsstrategie brengt nog wel een aantal uitdagingen met zich mee voor de IT-afdeling. Om medewerkers optimaal gebruik te kunnen bieden van hun mobiele devices, is het belangrijk dat de IT-afdeling hen de mogelijkheid biedt om naadloos en eenvoudig toegang te krijgen tot hun apps en data – op elk soort apparaat. Werknemers verwachten op het werk dezelfde vrijheid en gebruiksgemak als ze in hun privéleven hebben.
Gebruikservaring is daarmee misschien wel het belangrijkste onderdeel van elke mobiliteitsstrategie. Door de behoeften en voorkeuren te inventariseren, kunt u inspelen op de wensen die er zijn, wat op de lange termijn tijd en geld bespaart. Dit voorkomt extra inspanningen van de IT-afdeling, maakt uw organisatie productiever en efficiënter en zorgt voor tevreden werknemers."
 
Onverwachte functionaliteiten
Van Leest: "Voor een optimale gebruikerservaring is het belangrijk om goed na te denken over manieren waarop u werknemers meer kunt bieden dan ze verwachten en functionaliteiten beschikbaar kunt stellen waar ze zelf misschien niet eens aan dachten." Zo kunt u:

  • Werknemers op ieder device toegang geven tot hun apps en data met volledig gepersonaliseerde instellingen, zodat ze meteen aan de slag kunnen;
  • Werknemers meer zelf laten doen, door te zorgen voor zelfbedieningsbeheer voor elke app die ze gebruiken (gehost, mobiel of SaaS). Via een eigen app store van uw bedrijf hoeven ze zich maar één keer aan te melden en kunnen ze elke applicatie op al hun devices gebruiken;
  • Gebruikers voorzien van gedeelde thin clients of andere zakelijke devices waar ze eenvoudig naar kunnen overschakelen wanneer bepaalde apps (om veiligheidsredenen) zijn uitgeschakeld op hun eigen toestel;
  • De toegestane functionaliteit van devices definiëren per app, zodat mensen voor sommige apps nog steeds gebruik kunnen maken van de camera, printen en lokale dataopslag, zelfs als de IT-afdeling die functies voor andere apps moet uitschakelen;
  • Het eenvoudig maken om bestanden te delen te synchroniseren op ieder device en om data te delen met derden, door het sturen van een link.
Strategie in overleg 
Van Leest: "Door uw mobiliteitsstrategie te ontwikkelen in overleg met gebruikers, kunt u goed inspelen op hun behoeften. Pas als u weet welke verwachtingen er leven bij het personeel kunt u bepalen aan welke verwachtingen de IT-afdeling moet voldoen. Dit kan zijn door het beveiligen van apps en data, de netwerktoegang te controleren en het voldoende beheren van devices."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
 Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
 Goed management boost de productiviteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven laten kansen mobiele strategieën onbenut
 Jonge werknemers omarmen mobiliteit. . .
 Uitgaven aan mobiele IT stijgen met 50 procent
 Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures