zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pieken en dalen in websitesnelheid AEX-fondsen

19 december 2014 - Uit onderzoek van TriMM blijkt dat onder de meest verhandelde AEX-fondsen OCI, TNT en ING de snelst ladende websites hebben. Er zijn nog altijd grote verschillen in laadsnelheid.

"En dat is opvallend in een tijd dat de laadsnelheid van websites steeds belangrijker wordt," vindt Marc Woesthuis, directeur van TriMM. "Bedrijven moeten beseffen dat niet de hele wereld zo goed verbonden is als Nederland. Amazon berekende jaren geleden al dat er een relatie tussen performance van de site en de te verwerven omzet is."


In de 2014-editie van de AEX Internet Prestatie Barometer staat AEX nieuwkomer OCI ineens bovenaan. Afgelopen jaar voerde Fugro de lijst nog aan. Ook bij andere fondsen zien we in een jaar tijd grote verschillen. Zowel in positieve zin (sneller) als in negatieve zin.

Lagere ranking
"De laadsnelheid van websites wordt steeds belangrijker voor bedrijven," stelt Woesthuis. "Google geeft nu aan dat de prestaties mede bepalend zijn voor de ranking van een website. Dat wil zeggen dat het algoritme er rekening mee houdt hoe een site presteert. Die prestaties worden bepaald door de laadsnelheid en hoe een website zich gedraagt op verschillende devices. Is een site bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor smartphones? Past de grootte van de plaatjes bij het apparaat waar de site wordt opgevraagd? Dat zijn allemaal zaken die mee worden gewogen."

De bezoeker wacht niet meer
Niet alleen de Google-ranking loopt gevaar bij een slecht presterende website, ook bezoekers hebben steeds minder tolerantie voor traagheid. "De sitebezoeker is vandaag de dag zo weg als een pagina niet snel genoeg laadt," aldus Woesthuis. "Internationale bedrijven hebben overal ter wereld klanten en investeerders en ze beseffen niet altijd dat wanneer een site in Nederland snel is, deze in Azië er misschien wel 40 seconden over doet om volledig te laden. Hier flitsen sites binnen via vaste verbindingen, WiFi of 4G, maar zelfs in de landen om ons heen is de internetsnelheid al lager en dan moet je langer op een site wachten. Als de site van de concurrentie sneller laadt, waar kiest u dan voor?"

Het kan beter
Voor bedrijven zijn er genoeg mogelijkheden om de laadsnelheid van de eigen website te optimaliseren. Er is technologie die ervoor zorgt dat de verbinding tussen de eindgebruiker en de website versnelt en technologie die de website zelf versnelt. Via zogenaamde Content Delivery Networks wordt de inhoud van sites op lokale servers opgeslagen in een buffer, zodat de opgevraagde informatie niet helemaal van de andere kant van de wereld hoeft te komen. Het identificeren op welk apparaat een bezoeker de site opvraagt en de content daarop aanpassen, kan de prestaties ook behoorlijk ten goede komen.
"Wij ervaren dat internationaal opererende bedrijven zich vaak niet bewust zijn van de snelheid van hun site aan de andere kant van de wereld," zegt Woesthuis. "Terwijl dit soort bedrijven in veel gevallen afzetgroei verwacht in BRIC-landen, waar de performance vaak slechter is. Door een investering in het ontwerp van een snelle en lichte site en het gebruik van slimme technieken, kan een bedrijf op basis van snelheid al snel voordeel behalen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verwachtingen investeerders in AEX gedaald
 Grote verschillen websitesnelheid meest verhandelde AEX-fondsen
 Betere prestaties AEX-bedrijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10