zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT’er in Randstad verdient het meest

28 november 2014 - Utrechtse ICT’ers hebben gemiddeld het hoogste salaris in de branche, Groningers het laagst. Het gemiddelde loon van ICT’ers ligt in de Randstad tot vijftien procent hoger dan in Groningen of Limburg. Daarbij zijn zelfstandigen in de ICT financieel gezien beter af dan collega’s met een vast contract.

Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Tweakers onder ruim 2.500 ICT’ers. Het salaris voor ICT’ers is het gunstigst in de financiële sector: bijna de helft van alle ICT’ers verdient er meer dan 4000 euro per maand. ICT’ers in de zorg, media, communicatie en de ICT-sector verdienen het minst. In deze sectoren krijgt ongeveer de helft van de ondervraagden maandelijks minder dan 3.000 euro. Anton van Elburg van Intermediair: "Het is opmerkelijk dat ICT’ers in hun eigen sector vaak minder verdienen. Mogelijk is hun specialisme in andere sectoren schaarser, waardoor zij juist daar een stevigere onderhandelingspositie hebben."



Groningse ICT’er krijgt laagste salaris
Een op de drie ondervraagde Utrechters die in de ICT werkt verdient tussen de 3.000 en 4.000 euro, vergeleken met een kwart van de Groningse ICT’ers. Anton van Elburg bij Intermediair: "Qua salaris komen ICT’ers in de Randstand er het best vanaf. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de vele multinationals die zijn gevestigd in de grote steden. Daar liggen de lonen voor ICT’ers traditioneel hoger dan bij MKB-organisaties."

Kwart ZZP’ers verdient meer dan 7.500 euro
ICT’ers die voor zichzelf werken verdienen meer dan hun collega’s in loondienst. De helft van de ZZP’ers krijgt maandelijks minimaal 4.000 euro salaris, terwijl van de ICT’ers met een vast contract een derde (29 procent) dit bedrag maandelijks gestort krijgt. Ruim een kwart van de ZZP’ers heeft een inkomen van meer dan 7.500 euro, terwijl dat bij werknemers in loondienst bijna niet voorkomt (een procent). In loondienst biedt de functie van manager de beste perspectieven. Van de managers ontvangt een derde meer dan 5.000 euro per maand op zijn of haar rekening.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven reserveren hoog opleidingsbudget voor ICT’ers
 Groeiende vraag naar ICT-personeel
 Meer ICT vacatures in de zomer van 2014
 Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10