zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hogere productiviteit dankzij tabletgebruik op de werkvloer

26 november 2014 - Tabletgebruik verbetert de productiviteit van de werknemers in meer dan de helft van de ondernemingen in de Benelux (54 procent). Werkgevers schatten dat een werknemer gemiddeld 28 procent productiever is met een tablet.

Dat betekent dat iemand zonder tablet op een gemiddelde werkdag bijna twee uur extra nodig heeft om dezelfde hoeveelheid werk af te krijgen als een werknemer met een tablet. De tabletgebruikers zelf zijn daar minder zeker van: ongeveer een op de vier werknemers (24 procent) denkt dat werken met een tablet de productiviteit verbetert en dat hij gemiddeld negentien procent meer uit de werkdag kan halen.


 
Tabletgebruik Benelux
Dat zijn de resultaten over het tabletgebruik in de Benelux uit een van de meest uitgebreide studies in het Europese bedrijfsleven tot nu toe. De studie werd in opdracht van Panasonic Toughpad uitgevoerd door onderzoeksbureau Dynamic Markets. Voor het onderzoek werden ruim 2.300 professionele tabletkopers en -gebruikers ondervraagd in bedrijven met meer dan 50 werknemers. De ondervraagden waren afkomstig uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Rusland, Turkije en Polen.
Turkse werkgevers zijn het meest overtuigd van de productiviteitstoename door tablets (80 procent). De toename zelf wordt het hoogst geschat door de kopers in het Verenigd Koninkrijk: 44 procent. Dit percentage ligt een stuk hoger dan het Europese gemiddelde van 33 procent.

Tablets voor gespecialiseerd werk
Uit het onderzoek blijkt dat de productiviteit toeneemt wanneer de tablets gebruikt worden voor gespecialiseerd werk. Werknemers in de Benelux die hun tablet voor dat soort werkzaamheden gebruiken, doen dit voornamelijk voor de controle van logistieke processen (twaalf procent), GIS-informatie (twaalf procent) en als barcodelezer (tien procent). Slechts vier procent van de professionele gebruikers in onze regio maakt gebruik van tablets voor het registreren van betalingen en een procent voor het scannen van RFID- en NFC-tags.

Ruimte voor verbetering
Ondanks de toename in de productiviteit zien gebruikers nog ruimte voor verbetering van hun tablets. In het onderzoek geeft 64 procent van de gebruikers in de Benelux aan niet volledig tevreden te zijn met de prestaties van hun tablet bij werkgerelateerde activiteiten. Bovendien maakt 71 procent van de bedrijven melding van gebruikers die de afgelopen twee jaar problemen hadden met hun tablets. Van deze problemen heeft 63 procent betrekking op een tekortschietend design of een slechte functionaliteit. De meest voorkomende problemen zijn: batterijperikelen (26 procent), schade (vijftien procent) en schermleesbaarheid in fel daglicht (veertien procent).
De top vijf criteria voor businessgebruikers die een tablet kiezen is volgens het onderzoek: functionaliteit (70 procent), prijs (65 procent), gebruiksgemak (64 procent), compatibiliteit met het besturingssysteem (55 procent) en robuustheid (46 procent).

Boost van de productiviteit
"De resultaten van dit onderzoek laten een ware productiviteitsrevolutie zien in het Europese bedrijfsleven dankzij tablets," aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. "Maar de markt met bedrijfstablets is nog vrij jong. En aangezien bedrijven tablets steeds meer gebruiken voor complexe, professionele taken, is het nodig dat tabletfabrikanten hun apparaten afstemmen op de verschillende behoeften van de sectoren en hun gebruikers. Ik verwacht dat de productiviteit blijft toenemen wanneer men nieuwe, gespecialiseerde tablets inzet."
 
De Executive Summary van de onderzoeksresultaten kunt u hier downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkzoekenden gebruikt smartphone of tablet bij zoektocht naar nieuwe baan
 Tablet veel gebruikt op toilet en in bed
 En masse met de tablet op pad
 Zakelijk gebruik tablets blijft groeien
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10