zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes trends in applicatieontwikkeling

20 oktober 2014 - Technologie heeft een keerpunt bereikt. Iedereen maakt inmiddels overal en altijd gebruik van apparaten zoals smartphones en tablets. Bedrijven spelen hier graag op in en passen hun activiteiten aan op deze ontwikkeling.

Progress heeft zes grote trends op een rij gezet die we in 2015 tegen zullen komen die te maken hebben met deze ontwikkeling.



1. Citizen Developers
IT kan het hedendaagse tempo niet bijbenen en dat is niet heel vreemd. Bedrijven hebben hogere verwachtingen en door de consumerization of IT zijn eindgebruikers veeleisender geworden. De laatste trend die hier aan toegevoegd kan worden is de 'citizen developer' of de ‘Bring Your Own App’ (BYOA)-generatie. Dit zijn medewerkers die voldoende technische kennis hebben om zelf apps te bouwen of voldoende technische ervaring hebben om deel te nemen in het ontwikkelproces. IT zal inspelen op deze trend en grotere organisaties zullen deze trend ondersteunen door citizen developers de ruimte te geven om complexe zakelijke applicaties te bouwen zonder ondersteuning vanuit de IT-afdeling.

2. Het gat genaamd Internet of Things wordt gedicht.
Organisaties zullen nu echt gaan toegeven aan de Internet of Things (IoT)-hype. De eerste stappen zullen worden genomen om IoT door te voeren binnen interne en klantgerichte applicaties. Bovendien zullen IoT-vriendelijke codeertalen zoals Node.js meer ingezet worden. Er zal niet direct een ROI worden waargenomen op korte termijn, maar organisaties die niet anticiperen op deze trend en niet starten met het aanpassen van hun ontwikkelprocessen, hebben kans om snel ingehaald te worden door concurrenten die wel vooruit kijken.

3. Combineren van ‘low-code’ en ‘agile’
Organisaties streven ernaar om Enterprise Architecturen te leveren die de beste ondersteuning bieden aan de applicatie-initiatieven die zij gebruiken. Maar er bestaat nog steeds een gat tussen de verschillende ontwikkelinitiatieven. Zelfs in de op cloud gerichte wereld houden organisaties zich nog steeds vast aan een enkel platform. In de toekomst zullen vooruitstrevende organisaties inspelen op de diversiteit van applicaties en hun diverse ontwikkel-skills door een combinatie van ontwikkelbenaderingen te introduceren die zowel low-code (hoge productiviteit) en agile (hoge beheersbaarheid) bevatten. Hierdoor kunnen de aanwezige skills op een effectieve en collaboratieve manier ingezet worden, zonder de beperkingen die je tegenkomt wanneer je gebruik maakt van één platform.

4. Node.js versnelt de omarming van JavaScript
De snelle groei van JavaScript zet door en wordt gesteund door het succes van Node.js aan de server-kant, samen met de kracht van MongoDB. Een andere aanjager is de adoptie van PaaS-oplossingen waardoor Node.js-ontwikkelaars zich kunnen richten op het ontwikkelen van applicaties in plaats van zich bekommeren om de uitrol, het schalen, het beheer en de monitoring van Node.js- of MongoDB-applicaties. Hierdoor nemen DevOps een vlucht omdat primaire processen worden geautomatiseerd en kleine ontwikkelprojecten sneller kunnen starten. Tegelijkertijd wordt voorzien in de infrastructuur voor missie-kritieke bedrijfsapplicaties. Eén van de belangrijkste indicatoren binnen deze trend is de lancering van Node.js 1.0.

5. De volgende stap in dataconsumptie
In 2015 nemen we de volgende stap op het gebied van dataconsumptie. Data is in de toekomst afkomstig van steeds meer verschillende bronnen. Bedrijven zetten nieuwe manieren in om deze databronnen te integreren en zakelijke applicaties te bouwen die de data kunnen transformeren naar een bruikbare informatiebron. Dit zorgt niet alleen voor een toename van de waarde van de data, maar stimuleert ook de business door ervoor te zorgen dat alle bedrijfskritische data is geïntegreerd en centraal wordt opgeslagen.

6. Predictive Selling
In 2015 nemen online bestellingen en ophaalpunten toe, mede doordat de gebruikerservaring nog gestroomlijnder en betrouwbaarder zal zijn. Retailers zullen zich meer verdiepen in Internet of Things en predictive analytics om uiteindelijk te investeren in 'predictive selling'. Doordat steeds meer huishoudens op steeds meer manieren verbonden zijn met het internet, kunnen retailers meer informatie achterhalen en daardoor sneller inspelen op de behoefte van de klant. Zo kunnen zij producten aanbieden waarvan de klant zelf niet eens in de gaten heeft dat hij dit nodig heeft, zoals melk of koffiefilters. De consument krijgt een melding op zijn telefoon, opent deze en klikt op bevestigen. Vervolgens wordt het product vanzelf thuis afgeleverd.

Unieke uitdagingen
"In 2015 krijgen organisaties te maken met unieke uitdagingen op het gebied applicatieontwikkeling," zegt John Goodson, chief product and technology officer bij Progress. "De IT-afdeling verandert, nu steeds meer medewerkers uit de gehele organisatie meewerken aan ontwikkelprojecten. De doorgewinterde IT-professional krijgt hierdoor meer migratie- en onderhoudstaken, zoals UI-ontwerp en load-testing. Zowel IT als business hebben een belangrijke invloed op applicatieontwikkeling en zij zullen hierin steeds nauwer samenwerken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste test-geld gaat naar nieuwe applicaties
 Slechte app is reden om van bedrijf te wisselen
 Werknemers ontevreden over applicaties
 Studenten ontwikkelen dating-app voor werkzoekenden en werkgevers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10