zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland geniet van werkvrij momentje op kantoortoilet

16 oktober 2014 - Gisteren was het weer Global Handwashing Day: de dag waarop de wereld stilstaat bij het belang van goede handhygiëne. Dit jaar vestigde Tork wederom aandacht op de hygiënische staat van toiletgelegenheden op het werk.

Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat toiletten op de werkvloer regelmatig worden gebruikt als werkvrije zone, ideaal voor het voeren van privégesprekken, het ontsnappen aan zakelijke frustraties of zelfs het opdoen van lichaamsbeweging. Hiermee vervult de wasruimte, naast het daadwerkelijke toiletgebruik, ook een belangrijke sociale functie. Opvallend is dat bijna 70 procent van de respondenten zich niet prettig voelt in een sociale situatie wanneer zij de handen niet hebben gewassen.



Inhaalslag op hygiënehandhaving
Volgens het onderzoek valt er op de hygiëne van toiletgelegenheden op de werkvloer nog een flinke inhaalslag te maken. Een derde van de respondenten zou het op prijs stellen als hun werkgever meer aandacht besteedt aan de staat van toiletten op de werkvloer. Twintig procent van de ondervraagden is ontevreden over de hygiëne van de toiletruimte en één op de drie heeft het gevoel dat er onvoldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. "Voor werkgevers en facilitaire organisaties is het van belang om te begrijpen dat toiletten op het werk van tijd tot tijd gebruikt worden als sociale ontsnappingsruimte," aldus Renée Remijnse, Marketing Manager Benelux bij Tork.

Multifunctioneel gebruik
Het toilet is vaak één van de weinige ruimtes op kantoor die privacy biedt. Werknemers gebruiken het toilet ook als ideale locatie om te smsen/whatsappen (twaalf procent), frustratie af te reageren (zes procent), privé gesprekken te voeren (vijf procent), te eten (vier procent) of lichamelijke oefeningen te doen (een procent). Drie procent van de ondervraagden gebruikt het toilet zelfs voor een powernap of om uit te huilen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tablet veel gebruikt op toilet en in bed
 Hygiënegewoontes op kantoor onthuld
 Helft Nederlanders vermijdt vieze toiletten op het werk
 Kantoorkeukens en kantines krioelen van de ziektekiemen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10