zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap

15 oktober 2014 - Vrouwelijke millennials zullen sneller de top bereiken dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Vrouwen zijn immers beter afgestemd op de eisen van het moderne leiderschap dan mannen.

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Hudson onder bijna 30.000 werknemers, zo meldt Express.be. Er werd onder meer vastgesteld dat vrouwelijke millennials van alle werknemers het hoogst scoren op het gebied van sociaal vertrouwen, altruïsme en organisatietalent. Deze jonge vrouwen stralen volgens de onderzoekers dan ook nu al de eigenschappen uit die van de volgende generatie managers zal worden gevraagd.


 
Vrouwelijk talent
De onderzoekers stelden vast dat de vrouwelijke millennials op het gebied van organisatietalent achttien procent beter scoorden dan hun mannelijke generatiegenoten. Bovendien lieten de jonge vrouwelijke werknemers ook betere cijfers te halen op het gebied van altruïsme (vijftien procent), sociaal vertrouwen (twaalf procent) en relationele vaardigheden (tien procent).
De onderzoekers stelden tevens vast dat de vrouwelijke millennials ook op het gebied van optimisme en ambitie respectievelijk vier en twee procent hoger scoorden dan hun mannelijke tegenhangers. "Al deze eigenschappen zijn op de moderne werkvloer van grote waarde," benadrukt Tim Drake, hoofd talentmanagement bij Hudson.
 
Babyboomers
De onderzoekers wijzen erop dat de verschillen tussen een vrouwelijke millennial en een mannelijke babyboomer nog veel meer uitgesproken zijn. Jonge vrouwelijke werknemers bleken op het gebied van sociaal vertrouwen en altruïsme immers 22 procent beter te scoren dan de mannelijke babyboomers, die langzamerhand hun carrière afsluiten.
Maar ook op het gebied van ambitie (21 procent), relationele vaardigheden (zestien procent) en optimisme (21 procent) konden belangrijke verschillen worden genoteerd. "Mannen zijn sneller geneigd om het leiderschap op een assertive manier in te vullen," zegt Tim Drake. "Dat lijkt echter een benadering die op een verdwijnende werkomgeving is ingesteld. In de huidige werkomgeving zullen leiders vaker worden uitgedaagd dan in het verleden en in het algemeen kan worden gewag gemaakt van een werkvloer die een toenemend belang hecht aan een gevoel voor samenwerking."


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topwerkgever weet wat millennial beweegt
 Het verlanglijstje van de kritische millennial
 Millennial verkiest persoonlijke ontwikkeling boven hoog salaris
 Generatie Y is helemaal niet zo anders
 
 
reacties
 
Ellen  |   | 
15-10-2014
 | 
13:57 uur
Leuk, eigenschappen testen en dan concluderen dat vrouwen de mannen voorbijstreven. Ik ben benieuwd of we dat dan ook in de toekomst in de praktijk terugzien (zonder maatregelen als een verplicht quotum)...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10